Skip to main content

Ingrediënten

Voor 2 maïskolven

Maïskolven
  • 4 eetlepels Licor 43
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 maïskolven
Benodigdheden

Bereidingswijze

Op zoek naar een bijgerecht voor de barbecue? Licor 43 BBQ Maïs is dan misschien wel iets voor jou. Maïskolven zijn erg lekker met bijvoorbeeld boter en suiker, maar wij gaan uiteraard weer een stapje verder. Bij de Licor 43 BBQ Maïs nemen de kolven de smaak van de likeur helemaal in zich op!

Dit recept staat ook in hét kookboek waaruit je alle 50 recepten wil maken! Gesmolten chocolade, kaasslierten, druipende karamel… onweerstaanbaar! Zo vind je in dit boek het recept voor Ferrero Rocher Mousse, M&M’s Schepijs en Patatje Pizza. Ook de toppers Rolo Cheesecake, Licor 43 Sangria, Bugles Nachos en nog 44 andere recepten zijn van de partij in kookboek Sterke Recepten – 50x Onweerstaanbaar.

Stap 1
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in de barbecue. Ga tijdens de 15 minuten verder met de volgende stappen.

Stap 2
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven. Was ze en snijd de zijkanten af.

Stap 3
Leg de maïskolven in het midden op aluminiumfolie en verdeel de witte basterdsuiker over de kolven. Nu komt het lekkerste ingrediënt. Giet de Licor 43 over de kolven. Vouw de aluminiumfolie goed over de kolven zodat het vocht niet kan ontsnappen wanneer je de kolven gaat draaien.

Stap 4
Grill de pakketjes 30 minuten op indirect hitte (dat betekent: niet boven de kolen) met de deksel op de barbecue. Keer de maïskolven regelmatig, zodat de maïskolven gelijkmatig gestoomd worden door de dampende Licor 43. Te lekker dit hoor!