Licor 43 BBQ Maïs

By 19 augustus 2019 Diner

Ingrediënten

Voor 2 maïskolven

Maïskolven
  • 4 eetlepels Licor 43
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 2 maïskolven
Benodigdheden
  • aanmaakblokjes
  • barbecue met deksel
  • briketten
  • brikettenstarter (optioneel)

Bereidingswijze

Op zoek naar een bijgerecht voor de barbecue? Maïs staat dan natuurlijk bij veel barbecueërs op 1! Maïskolven zijn erg lekker met bijvoorbeeld boter en suiker, maar wij gaan uiteraard weer een stapje verder. Maïs met Licor 43! De maïs neemt helemaal de smaak van de likeur in zich op!

Stap 1
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in de barbecue. Ga tijdens de 15 minuten verder met de volgende stappen.

Stap 2
Verwijder de bladeren en draden van de maïskolven. Was ze en snijd de zijkanten af.

Stap 3
Leg de maïskolven op aluminiumfolie. Leg de kolven in het midden en verdeel de witte basterdsuiker over de kolven. Nu komt het lekkerste ingrediënt. Giet de Licor 43 over de kolven. Vouw de aluminiumfolie goed over de kolven zodat het vocht niet kan ontsnappen wanneer je de kolven gaat draaien.

Stap 4
Grill de pakketjes 30 minuten op indirect hitte (dat betekent: niet boven de kolen) met de deksel op de barbecue. Keer de maïskolven regelmatig, zodat de maïskolven gelijkmatig gestoomd worden door de dampende Licor 43. Te lekker dit hoor!

Brikettenstarter, aanmaakblokjes of briketten nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!

Elke week een nieuw recept in je mailbox?

Schrijf je in en je ontvangt wekelijks een e-mail zodra er een nieuw recept online staat – helemaal gratis! Als je genoeg van ons hebt kun je je op elk moment weer uitschrijven. 

Laat een reactie achter