Skip to main content

Licor 43 Tiramisu is echt zo’n recept die je één keer maakt en vervolgens blijft maken. Sowieso is dit recept voor tiramisu het allerbeste, want het recept komt regelrecht uit Italië. We hebben alleen de amandellikeur vervangen door zijn Spaanse broertje: Licor Cuarenta Y Tres.

Bekijk hier onze kookboeken. We hebben overigens ook een boekenstandaard in onze shop. Handig om je boek open te houden tijdens het bakken.

Bereidingswijze

Stap 1
Klop in een kom de eiwitten stijf met een snuf zout en voeg beetje voor beetje de helft van de suiker toe. Klop in een andere kom de eidooiers 5 minuten lang romig met de andere helft van de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en klop door tot één geheel. Spatel (!) het eiwit door het eidooiermengsel en behoud de luchtigheid door niet te kloppen.

Stap 2
Meng de Licor 43 met de espresso. Haal de lange vingers uit de verpakking en laat ze allemaal één voor één een paar seconden weken in het badje van Licor 43 en espresso. Bedek de bodem van de schaal. Doe de helft van het romige mengsel over de lange vingers en strijk glad. Beleg met een nieuwe laag geweekte lange vingers en strijk weer glad met het mengsel. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Stap 3
Bedek de Licor 43 Tiramisu op het laatste moment met een laagje cacao (gebruik een zeefje) en zet voor de liefhebbers de fles Licor 43 op tafel.

Ingrediënten

Voor 1 schaal Licor 43 Tiramisu

Licor 43 Tiramisu
  • 500 gram mascarpone (kamertemperatuur)
  • 175 gram lange vingers
  • 115 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter espresso
  • 100 milliliter Licor 43
  • 4 eidooiers
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 3 eiwitten
  • snuf zout
Benodigdheden