Limoncello Spritz is een perfecte cocktail voor als er geproost moet worden. Voor ons is het één van onze favoriete drankjes tijdens de jaarwisseling. De cocktail is natuurlijk extra lekker als je hem maakt met Zelfgemaakte Limoncello.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Naast kookboeken hebben we ook onze eigen lijn aan kruidenmixen, een handige siliconen spatelset en een kookboekstandaard in onze shop.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Echt kei lekker!’

Bereidingswijze
Stap 1
Zorg dat je alle ingrediënten bij de hand hebt. Was de citroenen onder stromend water. Probeer een spiraal van de schil te maken door met een dunschiller de schil van de citroenen te halen. Dit doe je door de citroen horizontaal rondom te schillen. Leg de schillen voorzichtig weg.
Stap 2
Doe in elk glas 2 eetlepels crushed ice. Ontkurk de Prosecco. Doe dit voorzichtig, want de kurk kan eerder losschieten door de hoge druk in de fles. Doe vervolgens Prosecco (100ml), (zelfgemaakte) Limoncello (50ml) en bruisend water (25ml) in het glas.
Stap 3
Maak de Limoncello Spritz af met de spiraal van citroenschil, een takje munt en een rietje. Proost!
Ingrediënten
Voor 4 Limoncello Spritz
Limoncello Spritz
- 400 milliliter prosecco (koud)
- 200 milliliter Zelfgemaakte Limoncello (koud)
- 100 milliliter bruisend water (koud)
- 4 biologische citroenen
- 4 takjes munt
- crushed ice
Benodigdheden
- champagneglazen
- dunschiller
- rietjes