‘Luie Zondag Pasta’ is perfect voor… een luie zondag, haha! Je maakt het onwijs simpel. De pastasaus maak je in oven. Even doorroeren, tagliatelle erbij en klaar! Vind je dat we vaker een Luie Zondag Pasta moeten plaatsen, laat dit dan vooral weten via onze social media kanalen.
De benodigde kruidenmixen vind je gewoon bij ons in de webshop. De verzending is gratis, de kwaliteit 1000 x beter dan in de supermarkt en ook nog eens voordeliger… Klinkt als een droom, maar dat is het niet. Wij vinden dat je gewoon goede kruidenmixen in huis hoort te hebben. In huis halen kan hier.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Stap 2
Leg de kruidenkazen in de ovenschaal. Vul aan met cherrytomaten. Pel de knoflooktenen en snijd fijn met een mes. Let op: met een knoflookpers wordt het te klein en heb je kans op verbranding in de oven. Verdeel de gesneden knoflook over de tomaten. Strooi Italiaanse Kruidenmix en Hot & Spicy Kruidenmix over de kruidenkazen. Breng de tomaten op smaak met wat zout. Sprenkel wat olijfolie over het geheel en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 3
Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af, maar houd nog een beetje nattig, zodat het niet droog en plakkerig wordt.
Stap 4
Als het goed is zijn een groot deel van de cherrytomaten nu gepoft. Help de overige cherrytomaten met poffen door ze plat te drukken (pas op: heet). Meng met een siliconen spatel alles tot een romige pastasaus.
Stap 5
Meng de tagliatelle door de pastasaus. Serveer de Luie Zondag Pasta met geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum. Buon Appetito!
Ingrediënten
Voor 4 personen Luie Zondag Pasta
Luie Zondag Pasta
- 750 gram cherrytomaten
- 400 gram verse tagliatelle
- 2 roomkaasjes met kruiden
- 2 tenen knoflook
- 1 afgestreken eetlepel Hot & Spicy Kruidenmix
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- basilicum
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
- zout
Benodigdheden
- ovenschaal
- rasp
- SterkInDeKeuken Spatelset