Skip to main content

9x luxe broodjes voor een lekkere lunch

Luxe broodjes voor een lekkere lunch. Dat bekt niet alleen lekker, het is ook precies waar je trek in hebt zo rond een uur of 12. De perfecte beloning na een ochtend hard werken, of om heerlijk van te genieten in het weekend. Inspiratie nodig? Hebben we voor je! Dit zijn onze 9 beste luxe broodjes.

9x luxe broodjes

Wij delen onze favorieten met je! Speciale broodjes om goed van te genieten met én zonder vlees.

Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog veel meer recepten en slimme kooktips!

1. Broodje Saté

Is er iets lekkerder dan een warme, vullende lunch? Als het kon, aten we dit broodje met zachte saté van kippendijen iedere dag. Doen we niet, want het kost net even wat meer moeite dan een tosti. Maar het resultaat is ook wel echt om je vingers bij op te eten, zo goed.

2. Broodje Biefstuk

Zeg je luxe lunch, dan zeg je biefstuk. Op dit broodje speelt biefstuk de hoofdrol. Bak ‘m zelf naar je eigen smaak. In dit blog leggen we je uit hoe(lang) je biefstuk bakt voor het perfecte rare, medium en well done stukje vlees. Maak het Broodje Biefstuk af met knoflookboter, ui, rucola en paprika.

3. Burrata Toast

Hét luxeproduct van de laatste jaren: burrata. Deze mozzarella gevuld met room maakt van een hele simpele salade of toast direct iets heel spectaculairs. Beleg een stokbroodje met tomaat, avocado, pijnboompitjes en zo’n heerlijke bol kaas. Heb je net wat meer tijd? Dan is dit Broodje met burrata, prosciutto en geroosterde tomaat misschien ook lekker.

Tip: burrata komt extra goed tot z’n recht met onze Salty Lemon-kruidenmix.

4. Hot & Spicy Broodje

Dit broodje gaven we de allesomvattende titel ‘Hot & Spicy’. Maar eh, stiekem bevat ook dit broodje burrata. We brachten de gemengde snoeptomaatjes op smaak met onze pittige kruidenmix, vandaar de naam. Dat scherpe past heel goed bij de zachte, milde kaas!

5. Pizzabroodjes

Je kunt natuurlijk snel een pizzabroodje scoren bij de supermarkt, maar zelf maken is toch écht een stuk lekkerder. Je maakt ‘m met zelfgemaakte pizzasaus (dat klinkt lastig maar is het zeker niet), mozzarella, salami, olijven en paprika. Of natuurlijk met je eigen favoriete pizzatoppings. Eet je graag vegetarisch? Dan beleg je ‘m bijvoorbeeld met kappertjes en plakjes champignon.

6. Broodje Gyros

Een goed idee voor het avondeten, maar ook als stevige lunch! Vul naan met gyros (in dit recept maken we die van kippendijen), tzatziki, groenten en frietjes. Ja, dat lees je goed: frietjes. Net als in Griekenland!

7. Philly Cheese Steak

Als een broodje met biefstuk alleen niet genoeg is voor je, dan kom je met een Philly Cheese Steak misschien wel aan je trekken. Op dit broodje doe je namelijk ook Graskaas (en wat groenten) die je lekker laat smelten onder de grill. Een thuislunch waar je ‘u’ tegen zegt!

8. Uitsmijter Broodjes

Het leuke van deze broodjes is dat het niet zomaar een platte boterham met toppings is. Je maakt de uitsmijter namelijk klaar ín het broodje. Die hol je uit en vul je met ei, ham en kaas. Je kunt zelf ook wel bedenken dat dit heerlijk is, toch? 😉

9. Bagel Caprese

Het makkelijkste luxe broodje van deze lijst! Maar zeker niet de minste. De truc zit ‘m in de kwaliteit van de ingrediënten (ga voor buffelmozzarella en goede vleestomaten!) en de hoeveelheid. Je bouwt je broodje zelf, dus smeer gerust een lekker dikke laag zelfgemaakte pesto!

Nog meer lunchideeën

Zin in een keer iets anders dan brood? Snappen we ook. In dit blog delen we 14 heerlijke originele lunchrecepten met je. De een met brood, de ander een creatieve salade of wrap. Probeer ze eens!