Skip to main content

Ingrediënten

Voor 4 Mais Spareribs

Mais Spareribs
Sriracha Mayonaise
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sriracha saus
  • ½ citroen
Benodigdheden

Bereidingswijze

‘’Willen jullie eens een vegetarisch recept maken?’’ Deze vraag krijgen we meerdere keren per week in onze mailbox. Wij zijn de beroerdste niet en zijn aan de slag gegaan. Deze hot & spicy Mais Spareribs lijken toch net op echte spareribs door hun bolling? De mais neemt vanzelf deze vorm aan als je ze op 200 graden bakt in de airfryer!

Met ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’ is dit recept maken veel leuker! 🙂

Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 200 graden.

Stap 2
Verwijder de bladeren van de maiskolf. Snijd de bovenkant en onderkant eraf. Voornamelijk de onderkant is belangrijk goed recht af te snijden, want je mag de maiskolf nu over de lengte in kwarten snijden. Doe dit met behulp van een scherp koksmes (ervaring of een workshop vereist!). Het is niet gemakkelijk en niet zonder gevaren, want de kern kan nog weleens hard zijn.

Stap 3
Maak een marinade van onze Hot & Spicy Kruidenmix en wat olijfolie. Smeer de mais aan de buitenkant in met de marinade. Bak de Mais Spareribs 10 minuten in de voorverwarmde airfryer. Maak ondertussen in de volgende stap de sriracha mayonaise.

Stap 4
Meng de mayonaise met de sriracha saus en het sap van een halve citroen. Meng goed door elkaar. Snijd wat bieslook fijn. Zijn de Mais Spareribs gaar? Serveer ze dan met de sriracha mayonaise en de fijn gesneden bieslook. Kluiven maar!