Skip to main content

Malibu IJskoffie is de manier om lekker af te koelen deze zomer. De kokosrum zorgt ervoor dat je je helemaal op een tropisch eiland waant.

Malibu is een drank op basis van rum, gemaakt in Barbados. Barbabos is een eiland ten noordwesten van Suriname. De flessen worden uiteindelijk gebotteld in Schotland. Inmiddels bottelen ze daar veel smaakvarianten. Zo bestaan er ook smaken als mango, ananas, banaan, passievrucht en perzik. Deze kan je ook uitstekend gebruiken voor deze Malibu IJskoffie.

Hier stopt het niet met variëren, want in Nederlandse (grotere) supermarkten bestaan ook verschillende smaken van barista sojamelk. Je kan deze Malibu IJskoffie bijvoorbeeld ook maken met ‘barista sojamelk kokos’. Als je dol bent op kokos is dit een absolute aanrader.

Geen zin in ijskoffie omdat het buiten al koud genoeg is? Maak dan eens Spanish Coffee om op te warmen. Sla tijdens het opwarmen gerust onze kookboeken open. 🙂

Bereidingswijze

Stap 1
Genoeg tijd voordat je de Malibu IJskoffie gaat maken? Zet de fles Malibu en het glas van tevoren dan even in de koelkast. Dit is echter niet noodzakelijk.

Stap 2
Zet de espresso’s en laat afkoelen.

Stap 3
Vul je glas met ijsblokjes. Schenk de barista sojamelk over de ijsblokjes. Doe vervolgens ook de espresso erbij. Maak af met Malibu.

Ingrediënten

Voor 1 Malibu IJskoffie

Malibu IJskoffie
  • 150 milliliter barista sojamelk (wij gebruiken die van Alpro)
  • 50 milliliter Malibu
  • 2 espresso’s
  • veel ijsblokjes
Benodigdheden
  • glas
  • schenkkannetje