Skip to main content

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Mango Crumble
  • 100 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 milliliter Licor 43
  • 75 gram koude ongezouten roomboter
  • 4 kokosbiscuitjes
  • 2 mango’s
  • 1 takje munt
  • 0,5 theelepel zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Wij zijn dol op appelkruimeltaart. Met die reden hebben wij 2 jaar terug weleens een recept gepubliceerd genaamd Apple Crumble Licor 43, appelkruimeltaart zonder bodem, met likeur. Door het dak! Iedereen op social media was lyrisch. Het kruimeldeeg kan eigenlijk op elk soort fruit wat je wenst. Gegarandeerd een geslaagd toetje. Zie hier de mango-versie: Mango Crumble Licor 43.

Hou jij van desserts? Probeer dan ook eens Ferrero Rocher Mousse, M&M Schepijs of één van onze andere lekkere tussendoortjes. Liever de recepten op papier? Bekijk onze kookboeken! Ook leuk om als cadeau te geven.

Stap 1
Schil de mango’s. Snijd het vruchtvlees van de pit en maak er vervolgens kleine blokjes van. Leg in de ovenschaal en maak lekker met een scheut Licor 43.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de crumble van bloem, koude kleine blokjes roomboter, basterdsuiker, zout en verkruimelde kokosbiscuitjes (wij gebruiken de Nizza-koekjes van Verkade). Een kruimeldeeg maak je met je vingertoppen. De koude boter neemt beetje bij beetje de overige ingrediënten op en zorgt ervoor dat het kruimels worden. Verdeel de kruimels over de mango.

Stap 3
Bak de 30 minuten op 180 graden. Serveer de Mango Crumble Licor 43 met een blaadje munt.