Ingrediënten

Voor 36 dippers

Mexicaanse Dip Ring
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 28 gram tacokruiden
  • 18 tortilla’s
  • 3 kipfilets
  • 1 jalapeño
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
Avocadodip
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 avocado’s
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
Benodigdheden
  • staafmixer

Bereidingswijze

Is het nou een tortilla, een wrap, een taco, een enchilada.. ach wat maakt het ook uit. Mexicaans eten is hoe dan ook altijd genieten. Met deze Mexicaanse Dip Ring kan je een hoop vrienden tegelijk blij maken!

Stap 1
Kook die kipfilet gaar in kippenbouillon. Trek de kip met je vingers uit elkaar tot pulled chicken. Snijd de paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg toe aan de pulled chicken. Breng dit op smaak met taco kruiden, één handje mozzarella, olijfolie en fijn geraspte jalapeño.

Stap 2
Leg de tortilla’s uit op je werkblad. Verdeel de pulled chicken over de tortilla’s en rol in. Snijd de wraps één keer doormidden.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de bakplaat en beleg met bakpapier. Plaats in het midden een klein schaaltje. Leg hieromheen dakpansgewijs de belegde tortilla’s. Bestrooi elke laag met de rest van de gerapte mozzarella en de geraspte cheddar. Verwijder het schaaltje en doe de Mexicaanse Dip Ring 15 minuten in de oven. Ga ondertusssen verder met de avocadodip.

Stap 4
Ontdoe de avocado van de pit en van de schil. Voeg crème fraîche toe en zet de staafmixer erin. Doe dit in het schaaltje. Verwijder de pitjes van de tomaten en snijd vervolgens in blokjes. Snipper de rode ui ragfijn. Voeg beiden toe aan het schaaltje.

Stap 5
Serveer de Mexicaanse Dip Ring met de avocadodip.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!