Mini Cheeseburgers

By 27 augustus 2018juli 1st, 2021Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 12 mini cheeseburgers:

  • 300 rundergehakt
  • 12 mini afbakbroodjes
  • 3 plakken cheddar
  • 2 mini-augurken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 bosje peterselie
  • 1 rode ui
  • bakspray
  • snuf peper
  • snuf zout
  • SterkInDeKeuken Koksmes

Bereidingswijze

Deze Mini Cheeseburgers zien er toch fantastisch uit? De Mini Cheeseburgers zijn een super leuke traktatie op feestjes en partijen. Binnen 20 minuten zet jij je tanden in deze cheeseburgertjes.

Dit recept staat ook in ons 1e kookboek: Alle 50 té lekkerrr. Naast 50 té lekkere recepten, vind je in dit boek ook nog vele extra’s, zoals een exclusief kijkje achter de schermen, foto’s van vroeger, dilemma’s en persoonlijke verhalen waarin jij je ongetwijfeld gaat herkennen.

Stap 1
Maak met behulp van een theelepel een kuiltje in de mini afbakbroodjes. Wat je verwijdert heb je niet meer nodig.

Stap 2
Spray de bakvorm een klein beetje in met bakspray. Plaats de broodjes in de bakvorm.

Stap 3
Bak het gehakt gaar en voeg dan de tomatenpuree, fijngehakte rode ui, peper, zout en een handje fijngehakte peterselie toe. Houd wat peterselie achter voor garnering.

Stap 4
Vul de broodjes met het gehaktmengsel. Snijd de plakken cheddar in vieren en plaats op het gehakt.

Stap 5
Gaar de mini cheeseburgers 8 minuten op 200 graden Celsius.

Stap 6
Spuit of drapeer een beetje tomatenketchup op de gesmolten cheddar. Snijd de augurken in dunne plakjes en plaats deze op de ketchup.

Stap 7
Garneer de cheeseburgers met de bewaarde peterselie en serveer direct.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!