M&M Schepijs

By 14 mei 2020juli 19th, 2020Diner

Ingrediënten

Voor 6 personen M&M Schepijs

M&M Schepijs
  • 300 gram witte chocolade
  • 260 milliliter ongeslagen slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • 2 eieren
  • 1 zak M&M’s
Benodigdheden
  • keukenmachine of een garde

Bereidingswijze

Dol op McFlurry M&M van McDonald’s? Dan ga jij dit zelfgemaakte M&M schepijs heel erg lekker vinden! Je kan dit supertrots op tafel zetten na een etentje met vrienden of familie. Wie kan nou zeggen dat hij zelf schepijs heeft gemaakt, laat staan schepijs dat lijkt op een McFlurry van McDonald’s.

Stap 1
Breng het water met de suiker aan de kook. Wanneer het mengsel stroperig oogt kan het van de hittebron. Let op: Het mag niet kleuren. Splits de eieren. Klop de eidooiers op in een keukenmachine en schenk de hete suikersiroop er druppelsgewijs bij. Laat de machine een aantal minuten draaien totdat het mengsel wat afgekoeld is.

Stap 2
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de stukjes chocolade en smelt het samen met 60 milliliter ongeslagen room. Roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct uit.

Stap 3
Klop de overige slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel van dooiers en suikersiroop. Meng daarna voorzichtig de slagroom erdoorheen. Giet in een schaal en zet 30 minuten in de vriezer.

Stap 4
Hak ondertussen de M&M’s en verspreid vervolgens over het ijs. Vier uur in de vriezer moet voldoende zijn, maar met een hele nacht weet je zeker dat het ijs goed gestold is.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!