Skip to main content

Ingrediënten

Voor 30 Monchou Hapjes

Kaasvlinders
MonChou Rolletjes
  • 200 gram MonChou roomkaas
  • 8 plakken boerenham
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 handje gesneden bieslook
  • 1 handje gesneden peterselie
  • ¼ rode paprika
  • peper
Benodigdheden

Bereidingswijze

MonChou Hapjes zijn echt heerlijk voor op een avond dat je lekker aan het genieten bent met vrienden en/of familie. Het recept komt uit een receptenboekje van onze Oma, dus dat maakt het een heel speciaal recept voor ons. Laat het vooral weten wat je van dit recept vindt, zodat we dit aan onze Oma kunnen laten lezen. Vindt ze leuk!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze MonChou Hapjes in staan. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Stap 1
Rasp oude kaas en verspreid over een groot plak bladerdeeg. Maak op smaak met Italiaanse Kruidenmix. Rol het bladerdeeg (over de lange zijde) op tot halverwege. Draai het bladerdeeg om en rol op vanaf de andere kant. Snijd het bladerdeeg met een koksmes doormidden en zet weg in de vriezer.

Stap 2
Doe peper en paprikapoeder op de MonChou. Hak de peterselie fijn. Snijd de bieslook in hele kleine ringetjes en meng alles door de MonChou.

Stap 3
Maak van vier plakken ham één groot plak ham door het over elkaar heen te leggen. Besmeer met een siliconen pannenlikker de helft van het MonChou-mengsel. Snijd de rode paprika in hele kleine blokjes. Dat het klein gesneden wordt, is erg belangrijk omdat anders de hamrolletjes sneller stuk gaan bij het oprollen. Doe de helft van de blokjes paprika over de ham. Rol de ham over de lange zijde op. Doe in vershoudfolie en leg in de koelkast. Maak nog een rol met de resterende ingrediënten. De MonChou zal door het koelen weer steviger worden. Daardoor kan je het straks in mooie porties snijden.

Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen het bladerdeeg in plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de kaasvlinders verspreid over twee bakplaten met bakpapier. Bak de kaasvlinders 15 minuten.

Stap 5
Laat de kaasvlinders even afkoelen. Snijd vervolgens de rollen ham in porties en serveer op de krokante kaasvlinders.