Ingrediënten
Voor 8 Nutella Swirls
Nutella Swirls
- 6 grote eetlepels Nutella
- 1 ei
- 1 groot plak bladerdeeg
- poedersuiker
Benodigdheden
- pizzasnijder of mes
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Kwastje
Bereidingswijze
Nutella Swirls zijn heel erg leuk om te maken met of zonder kinderen! Het zal geen geheim meer voor je zijn dat Nutella en bladerdeeg heel goed samengaan, maar dit is toch weer een leuke variant ten opzichte van bijvoorbeeld onze Nutella Kerstboom. Stuur je een foto naar ons als je ze gemaakt hebt? Vinden we leuk!
Ben je toch op zoek naar andere recepten? Bekijk dan onze kookboeken. Wil je graag het boek met Nutella Swirls er in? Dan moet je dit kookboek hebben.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Leg het grote plak bladerdeeg horizontaal voor je op een grote snijplank. Besmeer met een spatel de linkerkant van het bladerdeeg met Nutella. Je kunt de Nutella makkelijk verspreiden met een mes.
Stap 3
Vouw de rechterkant van het bladerdeeg over de linkerkant en plaats de hoeken precies op elkaar.
Stap 4
Snijd met een pizzasnijder banen. Snijd eerst in tweeën, daarna in vieren en vervolgens elke strook nog één keer. Dit zorgt ervoor dat je Nutella Swirls ongeveer even groot worden. Druk de pizzasnijder goed tegen de snijplank zodat je zeker weet dat het in één keer goed gesneden is. Het is niet erg als het mis gaat, maar het geeft wel het mooiste resultaat.
Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik het bakpapier wat op je bladerdeeg zat). Pak de stroken één voor één op en twist ze een paar keer één kant op. Rol het vervolgens op tot een swirl.
Stap 6
Kluts een ei en besmeer de Nutella Swirls met behulp van een kwastje. Al het ei wat los op het bakpapier komt even weghalen met keukenpapier, anders krijg je gebakken mini-eitjes.
Stap 7
Bak de Nutella Swirls 23 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 8
Serveer met poedersuiker wanneer de Nutella Swirls een beetje afgekoeld zijn.