Skip to main content

Oliebol bewaren: zo blijven ze écht lekker!

Oliebol bewaren? Hoe doe je dat? De echte oliebollenfans moeten vooral verder lezen, want met een paar handige trucs verzeker jij je straks ook buiten de decembermaand van die zachte gefrituurde deegbommetjes gewenteld in poedersuiker. Met deze simpele truc bewaar je een oliebol zonder dat ‘ie bederft of uitdroogt…

oliebol bewaren

Oliebol bewaren: zo doe je dat

Om te beginnen: hoelang wil je de oliebollen bewaren? Het maakt nogal uit of je oliebollen een paar dagen wil bewaren, zodat je op oudejaarsdag niet in een lange rij hoeft te staan bijvoorbeeld, of een paar maanden, zodat je op je verjaardag in maart je favoriete snack kan snaaien.

Oliebollen kort bewaren (paar dagen)

Heb je verse oliebollen gehaald of gebakken en wil je die nog even bewaren? Bewaar ze niet in de koelkast, daar drogen ze uit. Doe ze in een luchtdichte bak of in een zak en bewaar ze op het aanrecht. Gewoon op kamertemperatuur dus. Zo blijven ze nog 3 dagen goed.

Oliebollen lang bewaren (paar maanden)

Je kunt oliebollen ook invriezen. Laat de oliebollen helemaal afkoelen buiten de koelkast en doe ze daarna in een bakje of in een ziplockzakje. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak. Bewaar de oliebollen op deze manier nog 3 maanden in de vriezer. Oliebollen met Pasen? Het kan! 😉

Tip: 15x feestelijke borrelhapjes voor oudejaarsavond

Oliebol opwarmen (oven, magnetron of airfryer)

Wil je een bewaarde oliebol opeten? Warm ‘m dan eerst op. Wel zo lekker, en zo wordt ‘ie ook weer zacht van binnen.

Laat de oliebol eerst helemaal ontdooien op een bordje buiten de koelkast, dat duurt ongeveer 45 minuten. Piep ‘m daarna op in de magnetron (2 minuten), in de oven (5 minuten op 160 graden) of airfryer (3 minuten op 160 graden). Zeker met de oven of airfryer maak je er weer net zo’n warm, zacht bolletje van als op oudejaarsavond.

Tip: hier lees je hoe je de temperatuur van de oven of frituur omrekent naar de airfryer.

Meer winterse gerechten

Nog trek na al die oliebollen? Wat dacht je van deze ultieme winterse recepten?

Stoofvlees met pommes duchesse
Stoofperen met Bier
Hutspot Vulkaan (leuk voor kinderen!)
Hartige Kerstster
Kaasfondue met Champagne en Truffel

Of ga voor een klassiek AGV’tje met aardappelen, zuurkool en een sappige karbonade. In dit blog leggen we je uit hoe je karbonade écht lekker klaarmaakt, en op onze website vind je nog veel meer bak- en kooktips.

Volg je ons al op Instagram, Facebook & TikTok? Daar delen we nog meer recepten & handige kooktips! Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: