
Pangasius bakken? Vis in de pan, even wachten, klaar. Toch? Nou, nee. Als je ‘m écht goed wil krijgen – met een mooie goudbruine krokante korst en sappige binnenkant – dan moet je wel een beetje je best doen. Voor je het weet heb je zo’n bleke filet die uit elkaar valt bij de eerste de beste aanraking. Met een paar slimme trucs bak jij pangasius zoals het hoort!
Tip: volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer inspiratie!
Pangasius bakken
Pangasius is echt het lievelingetje onder de vissen. De smaak is neutraal, de prijs is (relatief) laag en zelfs mensen die niet de grootste viseters zijn, zijn vaak wel te porren voor pangasius. Zo maak je het klaar:
Stap 1. Droogdeppen
Haal de pangasiusfilet uit de verpakking en dep het goed droog met keukenpapier. Hoe droger, hoe beter het korstje goudbruin kan bakken. Met vocht gaat het juist ‘koken’ en dat wil je niet.
Stap 2. Kruiden toevoegen
Een beetje extra smaak kan geen kwaad. Bestrooi de pangasius met zout, peper en misschien zelfs nog wat andere kruiden. Onze Salty Lemon Kruidenmix is hierbij bijvoorbeeld supergoed! Wil je extra krokante pangasius? Wentel de vis dan door een beetje bloem (met kruiden) voor het bakken.
Stap 3. Pan verhitten
Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt een klontje boter of een scheut olie in de pan. Nog beter: gebruik van allebei een beetje. Dat is een slimme truc van chefs: in olie bakt de vis iets mooier zonder te verbranden, boter geeft meer smaak.
Recepttip: Zelfgemaakte Vissticks
Stap 4. Pangasius bakken
Leg de vis in de pan en raak ‘m even niet aan. Laat de pangasius 2 tot 3 minuten bakken tot de onderkant mooi goudbruin is. Draai de vis daarna voorzichtig om (met een siliconen spatel) en laat ‘m dan nog eens 2 tot 3 minuten bakken. Schuif de vis niet steeds heen en weer om te checken of ‘ie gaar is! Dan valt het al snel uit elkaar en dat is natuurlijk zonde.
Tip: draag een kookschort tegen het spetteren.
Stap 5. Vis laten rusten
Haal de vis uit de pan en laat ‘m nog even rusten op een bord onder een stuk aluminiumfolie. Zo verspreiden de sappen in de vis zich beter en wordt de structuur zachter. Daarna kun je de (krokante) pangasius serveren. Extra lekker met een kneepje citroensap!
Meer voor ‘s avonds
Onze website barst van de handige kook- en baktips en lekkere recepten voor borrelhapjes, spectaculaire drankjes en lunchgerechten. Maar we hebben óók heel veel inspiratie voor je volgende avondmaaltijd. Bijvoorbeeld…
Of bekijk onze kookboeken vol inspiratie eens!