Welk beleg eet jij op pannenkoeken? Ben je team hartig met zoute spek of hou je het liever basic met een beetje poedersuiker of stroop? Wij zeggen: probeer eens een keer wat anders! Je kunt pannenkoeken met zoveel lekkers beleggen. Van pistache tot pindakaas: dit zijn 9 soorten beleg die je pannenkoek fenomenaal maken!
Leestip: 6x ontbijtpannenkoeken
9x pannenkoeken beleg (zoet en hartig)
Hoe lekker ook, in dit lijstje met pannenkoekenbeleg kom je geen ‘spek’ en ‘kaas’ tegen. Wat dan wel? Fruit, chocolade, noten, koekjes…
Leestip: Zelf pannenkoekenmix maken
1. Vers fruit en honing
Ga je voor gezond? Beleg je pannenkoek dan met vers fruit, zoals plakjes banaan, aardbei of een handje blauwe bessen. Knijp er ook een beetje zoete stroop of honing overheen, want hallo: het blijft een pannenkoek. Ook lekker met een schep kwark of Griekse yoghurt.
2. Nutella en banaan
Grote kans dat je dit al eens hebt geprobeerd: Nutella op je pannenkoek. Dat is natuurlijk het állerlekkerste beleg ooit en jawel, ook op een simpele pannenkoek. Voeg ook wat plakjes banaan toe voor een extra zoete maar toch ook frissere pannenkoek.
Extra leuk, maak deze: Bananen Sushi gemaakt met pannenkoeken
3. Appel en kaneel
Lekker herfstig, dat is deze combi met appel en kaneel. Snijd een appel in plakjes of blokjes, voeg kaneel toe en bak dit tot de appel zacht is. Schep dit op je pannenkoek en top af met basterdsuiker of stroop. Je kunt de plakjes appel ook in de pan bakken en daar de pannenkoekenmix op gieten. Dan heb je het meteen in één. Nog lekkerder met een snufje Koek- en Speculaaskruiden.
4. Dubai pannenkoek
Als je Instagram, Facebook of TikTok hebt (volg je ons daar eigenlijk al?) dan heb je dit sowieso voorbij zien komen: tegenwoordig heeft alle zoetigheid een Dubai-tintje. Deze trend is eigenlijk heel simpel: combineer melkchocolade met pistachepasta en kataifi (crispy gebakken dunne sliertjes deeg). Beleg je pannenkoek hier eens mee! Succes gegarandeerd.
5. Pindakaas en jam
Een Amerikaanse combi! Peanut butter and jelly, of P&J. Smeer je pannenkoek eerst in met een laagje romige pindakaas en top ‘m af met een lepel van je favoriete jam. Extra lekker met een klein beetje zeezout. Dan knallen de zoete en hartige smaken echt helemaal van je pannenkoek af!
6. Geitenkaas en honing
Voor de fijnproevers onder ons: de combinatie van geitenkaas en honing is óók hartstikke lekker op een warme pannenkoek. Voeg wat verkruimelde walnoten en een handje rucola toe voor een goedgevulde hartige pannenkoek.
7. Speculoospasta
Dat wij fan zijn van Speculoos, da’s geen geheim. Eerder maakten we al Speculoos Fudge, Speculoos Cheesecake en Speculoos Lasagne (ja echt). En nu ook: een pannenkoek met Speculoos! Smeer een laagje van deze heerlijke speculaaspasta op je pannenkoek en genieten maar. Wil je het nog wat extra’s geven? Voeg dan een verkruimeld koekje (speculaas, natuurlijk) toe of plakjes verse aardbei.
8. Kokos en mango
Bouw een tropische pannenkoek met mango en kokos. Beleg je pannenkoek met plakjes verse mango of stukjes mango uit de diepvries. Knijp er ook een beetje honing of stroop over uit (basterdsuiker is ook erg lekker!). Top af met geraspte kokos!
9. Mascarpone en frambozen
We sluiten dit rijtje af met een fantastische smaakcombinatie: romige mascarpone met verse frisse frambozen. Voeg eventueel een handje granola toe voor een beetje crunch, of wat citroenrasp om het extra fris te maken. Vind je mascarpone te vet? Gebruik dan kwark, Griekse yoghurt of ricotta.
Tip: gebruik siliconen spatels om de pannenkoeken te bakken. Dat werkt makkelijk en blijft fris!
Meer recepten
Smaakt dit naar meer? Van ontbijt tot midnightsnack, van gebak tot cocktail. Lees hier verder:
En wist je dat we ook al jaren heerlijke recepten maken voor onze kookboeken?