Deze Pannenkoeken Taart ziet er toch geweldig uit? Pannenkoeken, vers fruit, slagroom en mascarpone. Dat kan niet anders dan lekker zijn toch?
Bereidingswijze
Stap 1
Zeef de bloem en het zout boven een beslagkom. Giet daar de helft van de melk bij. Roer door met een garde. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer de zelfgemaakte pannenkoekenmix weer goed door. Tot slot voeg je de resterende melk toe. Leuk weetje: door de melk in twee delen toe te voegen, voorkom je dat er klontjes in je pannenkoekenbeslag komen.
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan. Zorg dat deze goed heet is voordat je gaat bakken. Smelt een klontje roomboter en voeg pannenkoekenbeslag toe aan de pan. Bak minimaal zeven pannenkoeken. De pannenkoeken mogen na het bakken afkoelen.
Stap 3
Doe slagroom, mascarpone, vanillearoma, suiker en zout in een kom. Klop met een garde op tot een mooie vulling.
Stap 4
Bekleed een springvorm met bakpapier. Hang vier pannenkoeken over de randen. Leg ook nog één pannenkoek onderin. Doe hier een kwart vulling op en spreid uit. Doe wat gesneden fruit erop en rasp van een sinaasappelschil. Doe er een pannenkoek op, opnieuw een kwart vulling, fruit en sinaasappelschil. Daarna weer een pannenkoek en wederom een kwart vulling, fruit en sinaasappelschil. Vouw de vier pannenkoeken die over rand hangen naar binnen.
Stap 5
Top de Pannenkoeken Taart af met het resterende slagroommengsel, vers fruit en sinaasappelschil.
Stap 6
Bewaar in de koelkast tot je de Pannenkoeken Taart gaat serveren.
Ingrediënten
Voor 1 Pannenkoeken Taart (8-10 personen)
Pannenkoeken
- 600 milliliter volle melk
- 350 gram bloem
- 2 eieren
- ½ theelepel zout
- roomboter om in te bakken
Vulling
- 250 gram mascarpone
- 250 milliliter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille aroma
- 1 theelepel zout
Topping
- 200 gram aardbeien
- 75 gram bramen
- 75 gram bosbessen
- 75 gram frambozen
- 1 sinaasappel
Benodigdheden
- bakpapier
- garde
- rasp
- Siliconen Spatels
- springvorm 22 cm
- zeef