Skip to main content

Pizza opwarmen: zo bak je ‘m weer lekker knapperig

Pizza opwarmen: hoe doe je dat nou écht goed? Het is ons een raadsel hoe, maar het schijnt wel eens te gebeuren dat een pizza niet tot de allerlaatste kruimel opgaat. Gelukkig is er niets lekkerder dan zo’n leftover pizzapunt de volgende dag. Wij vertellen je hoe je die snel perfect opwarmt mét een knapperige korst.

Pizza opwarmen

Pizza opwarmen, hoe dan?

Een zompige flap met tomatensaus, ja daar zit natuurlijk niemand op te wachten. En dat terwijl een overgebleven pizzapunt als lunch juist nóg lekkerder kan zijn dan de avond ervoor. Hoe dan? Door ‘m op de juiste manier lekker krokant op te bakken. Dit zijn je opties!

Optie 1: in de oven

Een logische optie: warm de pizza op in de oven. Daar is ‘ie immers ook in gemaakt. Bekleed een bakplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 180 graden en warm de pizza net zolang op tot ‘ie warm en knapperig is. Wil je juist niet dat de toppings op de pizza té knapperig worden, leg er dan een velletje aluminiumfolie overheen.

Je hebt wel een beetje geduld nodig voor deze methode, maar het werkt prima!

Optie 2: in de airfryer

Een simpele manier en met goed resultaat. Leg de pizzapunten naast elkaar in het mandje en verwarm de punten op zo’n 180 graden voor 5 minuutjes. Simpel! Maar natuurlijk heeft lang niet iedereen een airfryer in huis.

Optie 3: pizza opwarmen in de pan

Dit is – wat ons betreft – de beste manier om pizza weer op te warmen. Het is makkelijk, snel, energiezuiniger dan veel andere opties én het geeft het beste resultaat. Zachte kaas, knapperig korstje, warme en stevige bodem. Zoals het hoort! In deze TikTok laten we zien hoe simpel het is!

@sterkindekeuken.nl Wanneer kwam jij erachter? 🤷‍♂️ #pizza #lifehack #foodhack ♬ Theme (From “Inspector Gadget”) – London Music Works


Verwarm een koekenpan met deksel op het vuur. Leg de pizzapunt erin, bak één minuutje en voeg dan een paar druppels water toe, zo ver mogelijk van de pizzapunt af. Dek de pan af en bak nog een paar minuten. Door het water ontstaat stoom, wat de kaas weer lekker laat smelten en de toppings sappig en vers houdt. Ook is de bodem lekker krokant gebakken.

Optie 4: in de magnetron

Lekker snel en je hebt je handen vrij: warm de pizza op in de magnetron. Het nadeel is wel dat de bodem wat kan uitdrogen, de kaas een tikkie taai kan worden en dat de korst lang niet zo knapperig wordt als met de andere methodes.

De lekkerste pizzarecepten

Trek gekregen? Ja, wij ook. Misschien is één van deze pizzarecepten wat voor jou!

Carpaccio Pizza
Shoarma Pizza
3 Minuten Pizza (van wrap!)
Chocolade Pizza
Pizza BBQ Chicken

Wil je de pizza from scratch en dus he-le-maal zelf maken? Lees dan hier hoe je het allerlekkerste pizzadeeg zelf maakt.

Inspiratie nodig voor té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: