Skip to main content

Met deze complete Pizzarette Plank maak je het thuis in een handomdraai gezellig! Je kan uiteraard zoveel variëren als je zelf wil, maar dit geeft je houvast voor een complete plank zonder dat je iets mist.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kippendij in kleine blokjes en marineer met Shoarma Kruidenmix en olijfolie.

Stap 2
Roer voor de knoflooksaus yoghurt, mayonaise, geperste knoflook en gesneden bieslook met een handige siliconen spatel door elkaar.

Stap 3
Zet een plank vol met basilicum, tomatensaus, pesto, knoflooksaus, trostomaten, ringen rode ui, olijven, mozzarella, gesneden paprika en plakken champignons. Breng de mozzarella op smaak met bijvoorbeeld onze heerlijke Salty Lemon Kruidenmix.

Stap 4
Maak een salami roos door plakken salami dakpansgewijs over de rand van een glas te hangen. Leg op de plank net als de achterham, rucola en mini mozzarella.

Stap 5
Steek het pizzadeeg uit met een ring. Leg ook op de plank. Serveer de plank en start met het bakken van de champignons en de kippendij op de grill (of bak van tevoren in een pan). De champignons worden anders niet gaar en/of verliezen teveel vocht op de pizza’s.

Ingrediënten

Voor 1 Pizzarette Plank

Pizzarette Plank
  • 400 gram champignons
  • 400 gram kippendij
  • 275 gram mini mozzarella
  • 200 gram passata tomatensaus
  • 150 gram salami
  • 100 gram olijven
  • 90 gram pesto
  • 5 plakken achterham
  • 2 groot vierkant pizzadeeg
  • 2 handjes rucola
  • 2 paprika’s
  • 1 bol mozzarella
  • 1 plantje basilicum
  • 1 rode ui
  • 1 tros tomaatjes
  • Salty Lemon Kruidenmix (optioneel)
  • Shoarma Kruidenmix (of andere kipkruiden)
Knoflooksaus
  • 50 gram yoghurt of kwark
  • 50 gram mayonaise
  • 1 knoflookteen
  • 1 handje gesneden bieslook
Benodigdheden