Quesadilla Taart is een leuke en lekkere manier om Mexicaans te eten. Je maakt dit recept heel simpel met behulp van onze video.
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper de rode ui. Doe de gesnipperde ui in een weckpot. Vul de weckpot 50/50 met water en natuurazijn. Doe er wat suiker bij en sluit de deksel. Zet zo lang mogelijk in de koelkast.
Stap 2
Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in kippenbouillon. Laat afkoelen en pluk uit elkaar of gebruik deze ultieme foodhack voor pulled chicken.
Stap 3
Pel en snijd de uien in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de paprika’s en snijd in lange repen. Verwarm wat olijfolie in een ruime pan. Bak hierin 3 minuten de ui en de paprika. Voeg de pulled chicken toe. Maak op smaak met onze heerlijke Tex-Mex Kruidenmix.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 5
Bouw op een bakplaat met bakpapier een stapel van wraps met tussen elke laag kip en groenten. Strooi over elke laag om en om cheddar of mozzarella (het mag ook allebei op één laag). Eindig met een lege tortilla.
Stap 6
Bestrooi de bovenkant van de Quesadilla Taart met beide kaassoorten en bak de Quesadilla Taart daarna 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd over de lengte in.
Stap 7
Serveer de Quesadilla Taart met tomaat, zure room, avocado, ingelegde rode ui en peterselie.
Ingrediënten
Voor 3-4 personen
Quesadilla Taart
- 450 gram kipfilet
- 150 gram geraspte mozzarella
- 150 gram geraspte cheddar
- 8 tortilla’s (medium)
- 2 eetlepels Tex-Mex Kruidenmix
- 2 uien
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 oranje paprika
- 1 rode paprika
- olijfolie
Ingelegde rode ui
- 75 milliliter azijn
- 75 milliliter water
- 1 rode ui
- 1 theelepel suiker
Toppings
- 125 gram zure room
- 2 tomaten
- 1 avocado
- platte peterselie
Benodigdheden
- bakpapier
- weckpot
- Siliconen Spatels