Skip to main content

7x recepten met Aardappel Kruidenmix

Onze Aardappel Kruidenmix is lekker met alle aardappels. Zo simpel is het. Aardappelpuree, gebakken aardappeltjes, aardappelkroketjes – zodra die grote gouden knollen erbij komen kijken, kan jij de Aardappel Kruidenmix uit je keukenkastje halen. Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Wij delen 7 (nou ja, eigenlijk 8!) heerlijke recepten met deze kruiden.

7x recepten met Aardappel Kruidenmix

Hoe fan we ook zijn van aardappelen, we moeten toegeven dat ze absoluut kruiden nodig hebben om goed tot hun recht te komen. Zonder een vleugje spice zijn ze behoorlijk saai. Onze zelf samengestelde Aardappel Kruidenmix laat ze echt knallen, met kruiden als paprika, kurkuma, tijm en rozemarijn. Meer weten over de mix? Hier vind je meer informatie.

1. Entrecôte Café de Paris

Pfoe, nou, daar hebben we je hè? Zo chique als dit gerecht klinkt, zo lekker is het ook zeker. En de grootste meevaller: met onze uitleg erbij is het helemaal niet zo heel ingewikkeld! De kracht zit ‘m in het romige, kruidige sausje. De frietjes naast het vlees kruid je natuurlijk met de Aardappel Kruidenmix.

2. Aardappelgratin met Truffelrollade

Onze Aardappelgratin met Truffelrollade is al jaren een begrip, zeker zo rond de feestdagen. Vinden we niet zo gek, want die combinatie van ingrediënten ís natuurlijk ook spectaculair. Met aardappelgratin kun je sowieso aankomen, maar voeg een vleugje van onze kruidenmix toe om het nóg beter te maken. We wisten niet dat dat kon, nóg beter…

3. Aardappelpuree

Minder spectaculair, maar niet minder lekker: aardappelpuree. Wat ons betreft zou iedere zichzelf respecterende Nederlander een eigen basisrecept moeten hebben voor dit romige goedje. Heb je die niet? Geen zorgen. Wij delen die van ons met je. Extra smaakvol met een theelepeltje Aardappel Kruidenmix.

4. Krokante Aardappels

Wat ons betreft gaat er niets boven gebakken aardappelen. Een stevig, crispy korstje vol kruiden, zout, met een zachte en warme binnenkant. Dippen in je favoriete sausje… Trek gekregen? Probeer ons recept voor dé perfecte Krokante Aardappels!

Tip: Bekijk onze pagina met ‘Dinsdag Dips’ voor sausinspiratie!

5. Gebakken Aardappelsalade

Heb je restjes gebakken aardappelen over, dan zijn die de volgende dag nog heerlijk in deze salade. Het is een stevige met – naast aardappel – ook spekjes, rozijnen en appel. Lekker veel smaken! Je kunt de aardappels er ook speciaal voor bakken, voeg dan zeker een beetje Aardappel Kruidenmix toe voor nog meer smaak.

6. Aardappel Popcorn

Popcorn van mais, die kennen we. Maar heb je wel eens gehoord van Aardappel Popcorn? Wij maakten kleine aardappelballetjes die perfect zacht zijn aan de binnenkant, met een onmiskenbare crunchy buitenkant. Die zijn sowieso al op voordat de film begint.

7. Gezonde Frietjes

Last but not least: onze kruidenmix leent zich ook perfect voor frietjes! Het is de perfecte subtiele, maar kruidige smaakmaker. De Gezonde Frietjes maakten we klaar in de oven met minder vet dan je gewend bent. Zin in wat bijzonders? Probeer dan dit Frietje Parmezaan.

Leestip: Welke aardappel gebruik je eigenlijk voor friet?

Nog meer kruidenmixen

Naast de Aardappel Kruidenmix hebben we nog véél meer handige mixen. Bekijk ze allemaal in onze webshop. En eh, als je daar toch bent, bekijk dan ook onze handige kruidenpotjes eens. Daarmee maak je een schoon en opgeruimde kruidenlade. (En dat willen we toch allemaal?)

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: