Skip to main content

9x recepten voor cakes (mooi en makkelijk)

Recepten voor cakes. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of gewoon zin hebt in iets zoets: tussen deze 9 heerlijke cakerecepten zit sowieso iets voor jou. Deze cakes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar met onze uitleg ook een makkie om te maken. Vooral nummer 8 is een hit!

9x recepten voor cakes

Deze 9 recepten voor cakes zijn op dit moment onze favorieten. Wij vertellen je waarom… Mixer in de aanslag, bakken maar!

1. Bacardi Lemon Cake

Minder geschikt voor een kinderfeestje, maar voor volwassenen echt een knaller van een recept: Bacardi Lemon Cake. Zowel in de cake als in het glazuur zit een scheut van de frisse drank. En dat proef je! En eh, sorry als je dat ene liedje nu niet meer uit je hoofd krijgt.

2. Confetti Cake

Deze cake mag je wél delen met kinderen. Dat willen ze sowieso, want deze cake ziet er lekker kleurig uit. De basis is eenvoudig, maar met die gekleurde sprinkles is het direct heel feestelijk. En lekker is ‘ie natuurlijk ook.

3. Luipaard Cake

Deze Luipaard Cake ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is ‘ie echt niet. Je kunt het beslag alleen niet in één keer, hop, in een cakeblik storten. Maar de moeite loont: deze cake is heerlijk van smaak en ziet er prachtig uit. Hartstikke leuk voor dierenliefhebbers (of mensen met álles in zo’n panterprintje, je kent ze wel).

Komt deze cake je bekend voor? We deelden ‘m ook als video op Instagram, Facebook en TikTok. Volg je ons daar al?

4. Space Cake

Eh… wat? Nee, we bedoelen niet díé spacecake. Voor deze cake gebruik je die gouwe ouwe Spacekoeken. Kun je die niet vinden? Gebruik dan Chocolade Kanjers. Lekker is ‘ie trouwens ook: één hap en je stijgt naar hogere dimensies 😉

5. Gezonde Perencake

Of wij alleen maar suiker en roomboter eten? Je zou het bijna denken hè, met al die taartrecepten op onze website en in onze boeken. Maar het gaat allemaal om balans. Een Gezonde Perencake op z’n tijd waarderen we ook. Deze bevat nootjes, veel fruit en havermout.

6. Malibu Cake met Marshmallow Fluff

Het tropische toppunt op onze website, dat is deze Malibu Cake. Het beslag is vol van smaak door de pure chocolade en een flinke scheut Malibu. De topping is heerlijk zachte, luchtige marshmallowcrème. En stukjes ananas, om in thema te blijven.

7. Pindakaas Lava Cakes

Geen recept voor een grote cake, maar juist een voor kleine cakejes. Ideaal als toetje na een lekker diner! Met maar een paar ingrediënten maak je heerlijk smeuïge en smakelijke warme taartjes met een special effect: zodra je ‘m aansnijdt, stroomt de pindakaas eruit alsof het lava is. Niet normaal lekker!

8. Gin Tonic Cake

Als we voortaan nog maar één cakerecept mochten gebruiken, dan gaan we voor deze. Deze Gin Tonic Cake heeft heel veel diepe en frisse smaken, heel verrassend! De bittere gin, zure limoen en suikers zijn perfect in balans. Als je een GT-drinker bent, dan moet je dit zeker eens proberen.

9. Tijger Cakerol

Eerlijk is eerlijk: voor dit cakerecept heb je nét wat meer skills nodig. Deze cakerol maak je namelijk op een bakplaat. Als ‘ie uit de oven komt, rol je de platte cake op tot een dikke cakerol. Wij leggen je uit hoe je dat slim doet, geen zorgen. Leuk experiment met een indrukwekkend resultaat.

Nog meer om te bakken

Cakes, taarten, brownies, koekjes, fudge… Als het maar zoet is, toch? Onze website staat vol met recepten waar de tandarts niet vrolijk van wordt. Jij vast wel 😉 Check meer heerlijke recepten hier!

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: