Skip to main content

6x recepten met Caribbean Kruidenmix

Kunnen je recepten wel wat zon en gezelligheid gebruiken? Dan mag de Caribbean Kruidenmix niet ontbreken in je kruidencollectie. Deze mix past vooral heel goed bij vlees, maar ook bij aardappelen, in stoofpotten of als smaakmaker bij (geroosterde) groenten. Net wat je een Caribisch tintje mee wil geven, dus. Wij delen 6 recepten om je te inspireren!

6x recepten met Caribbean Kruidenmix

En wat maakt onze mix nou precies zo ‘Caribbean’? Nou, de knoflook (die is lekker aanwezig!), pittige peper en chili en frisse vleugjes citroen. Die doen denken aan de typische smaken van gerechten op de Cariben.

1. Caribbean Quesadillas

Quesadillas, van die wraps met daartussen kaas en lekkere ingrediënten? Heerlijk. Caribbean Quesadillas? Fantastisch. Beleg een wrap met gebakken en Caribisch gekruide kip, mozzarella en paprika, leg er nog een wrap op en bak het pakketje krokant. Serveer de wraps met een lekkere dip.

2. Krokante Aardappels

Deze crispy aardappeltjes uit de oven maken we meestal met onze Aardappel Kruidenmix (ook een aanrader trouwens). Maar met de Caribbean kruiden zijn ze ook erg goed. Het maakt de boel nét een beetje interessanter. Serveer er een frisse saus bij, zoals deze Knoflookdip.

3. Taquitos

Denk aan een kruising tussen knapperige taco’s en zachte gevulde wraps en je krijgt… Taquitos! Deze wraprolletjes vul je met ingrediënten zoals gehakt, paprika en kaas. Maak ze extra lekker met een lepeltje Caribbean Kruidenmix door de vulling!

4. Kipkluifjes

Caribische Kipkluifjes? Dat lijkt ons wel wat. Je maakt ze door kipkluifjes te marineren met olie en lekker veel Caribbean Kruidenmix. Mooi kruidig en precies goed zout. Onze Kippetje Kruidenmix (die we hier meestal voor gebruiken) is ook hartstikke lekker maar soms wil je wel eens wat anders, toch?

5. Mayonaise met Caribbean kruiden

Met de kruidenmix kun je ook een basic mayonaise opfleuren. Zo krijgt ‘ie nog meer smaak (en een lekker kleurtje) en serveer je echt iets bijzonders. Wist je dat je mayonaise heel makkelijk zelf kunt maken? In dit blog leggen we je uit hoe je zelf mayo maakt in 3 minuten.

6. Nog meer vlees

Wij vinden deze kruidenmix heel goed passen bij verschillende vleessoorten. Gebruik ‘m dus (samen met wat olie) als marinade voor een speklapje of malse karbonade. Of voeg het toe aan de jus bij een stuk biefstuk!

Nog meer kruidenmixen

Naast de Caribbean Kruidenmix hebben we nog véél meer kruiden in onze webshop. We hebben ze allemaal zelf samengesteld en we verzekeren je: ze zijn héérlijk. Probeer onze Salty Lemon Kruidenmix eens, of de Kan Op Alles Kruidenmix. En eh, nu je toch bezig bent: in onze handige kruidenpotjes bewaar je de kruiden hygiënisch en goed georganiseerd.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: