Skip to main content

6x recepten met Kippetje Kruidenmix

Wie ons al langer volgt of wel eens door onze website klikt weet: kip is ons ding. Dunne plakjes kipfilet, zachte pulled chicken of malse stukjes door een gerecht heen… Allemaal even heerlijk. We stelden onze eigen Kippetje Kruidenmix samen om onze kipgerechten nóg smaakvoller en beter te maken. Heb jij ‘m in huis en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder.

6x recepten met Kippetje Kruidenmix

Deze kruidenmix is speciaal gemaakt voor kip. Het maakt dus niet uit of je nu een hele kip hebt, kippendij, reepjes.. het is overal lekker op. Het doel van onze Kippetje Kruidenmix: de smaak en geur van kip van het spit, maar dan lekker thuis. En óf dat gelukt is, mmm!

1. Broodje Kippeling

Dat lees je goed: kippeling. Met p’s en geen b’s. Want ook met malse kip maak je zo’n heerlijk kruidig broodje klaar. Met paneermeel en de kipkruiden bak je de stukjes kip ultiem knapperig in de oven. Maak het broodje af met aioli of een ander sausje met knoflook.

2. Kipkluifjes

Eén van de lekkerste luxe tussendoortjes als je het ons vraagt. Het is de vieze vingers meer dan waard! De perfecte kipkluifjes zijn lekker zacht van binnen, hebben een knapperig randje en een sappig, sticky sausje. Loopt het water je al in de mond? Wij leggen je uit hoe je ze maakt.

3. Een hele kip uit de oven

Het staat spectaculair tijdens een diner en is supergoed van smaak: een hele kip, zo in het midden van de tafel. Smeer ‘m in met olie en de Kippetje Kruidenmix voor het perfecte zoute, crispy korstje. Doe dat wel op tijd: een hele kip moet zeker een uur in de oven.

4. Quiche Hete Kip

Staat er een quiche met kip op het menu? Breng de kip dan op smaak met de Kippetje Kruidenmix. Kip is heel neutraal en zo breng je dit ingrediënt tóch een beetje beter naar voren in je gerecht. In deze spicy quiche gebruikten we Kan Op Alles Kruidenmix, ook erg lekker. Net wat je wil!

5. Luxe Kapsalon met kip

Wij eten onze kapsalon het liefst met kip. Dat is net wat malser en minder vet dan shoarma of döner van varken of schaap. In dit recept kruiden we de kip met Shoarmakruiden, maar met de Kippetje Kruidenmix wordt het minstens zo lekker!

6. Pizza BBQ Chicken

Super deluxe en next level lekker. Dat is hoe je deze Pizza BBQ Chicken ook wel kan omschrijven. Met zoete barbecuesaus, malse kip en frisse groenten is het echt onze lievelingspizza. Het hoeft niet per se, maar als we in een gekke bui zijn kruiden we de pulled chicken ook nog met onze Kippetje Kruidenmix. Wordt ‘ie nog explosiever van.

Nog meer kruidenmixen

Ben je nieuwsgierig naar de Kippetje Kruidenmix of onze andere favoriete kruiden? Hier vind je ze allemaal! Ze zijn stuk voor stuk vrij van gluten, soja, noten, pinda’s, melk en conserveermiddelen. En het mooie is dat ze ook nog eens lekkerder én goedkoper zijn dan de kruidenmixen uit de supermarkt. Ben jij al fan? Druk hier en haal in huis.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kruidenmixen en kookboeken in huis: