Skip to main content

Ingrediënten

Voor 8 Rolo’s

Rolo XXL
  • 400 gram chocolade
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 300 gram lichte basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
  • fleur de sel
Benodigdheden

Bereidingswijze

Rolo XXL? Ja, zeker! We hebben zelf grote Rolo’s gemaakt! De muffinvormpjes zorgen ervoor dat onze Rolo XXL vorm krijgt. De karamel in de Rolo is gemaakt van kokosmelk, anders dan normaal dus. Maar wij hoeven jou niet te vertellen dat kokoskaramel en chocolade samen erg lekker zijn.

Ben je toch op zoek naar een ander recept? Bekijk dan hier onze andere recepten. Liever onze recepten op papier? Groot gelijk, bekijk dan hier onze kookboeken!

Stap 1
Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de lichte basterdsuiker en zout toe. Roer regelmatig met een garde en kook in tot de gewenste dikte (zie video). De kokoskaramel wordt vanzelf bruin naarmate de basterdsuiker karamelliseert. Laat afkoelen.

Stap 2
Smelt de chocolade au bain-marie. Verspreid een aantal muffinvormpjes over iets plats wat in de koelkast past, bijvoorbeeld een kleine snijplank.

Stap 3
Giet wat chocolade op de bodem van de muffinvormpjes. Houd de chocolade warm. Haal met een lepeltje de chocolade aan de zijkanten wat omhoog zodat je een soort kuil krijgt voor de karamel. Zet in de koelkast.

Stap 4
Zodra de chocolade gestold is en de karamel afgekoeld, mag er een lepel karamel in de cups. Zet wederom even in de koelkast. Top vervolgens af met de rest van de gesmolten chocolade en een snuf fleur de sel.

Stap 5
Verwijder de muffinvormpjes. Je kunt de Rolo XXL buiten de koelkast een week bewaren. Maar wij vragen ons af of je die week gaat redden, haha.

Ps. Je houdt kokoskaramel over, dit kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast. Lekker om bijvoorbeeld door popcorn te mengen!