Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 Shoarma Dippers:

Shoarma Dippers
Knoflooksaus
  • 100 gram kwark of yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 1 handje fijngesneden bieslook
Benodigdheden

Bereidingswijze

Oh my g…  Dit is echt smikkelen geblazen. Deze kipshoarma is in een wrap opgevouwen en daarna geroosterd in de pan. Loopt het water je al in de mond? Wij noemen ze ‘shoarma dippers’. De dipsaus maakt het helemaal af.

Misschien dat dit recept je bekend voor komt. Dat kan weleens kloppen, want dit recept staat op de voorkant van ons eerste kookboek. En je krijgt als recept niet zomaar een plekje op de voorkant. 😉

Stap 1
Snijd de kipfilets in kleine reepjes of blokjes. Bak de kipfilet in de pan met olie en de shoarmakruiden (kijk op de verpakking voor de verhoudingen).

Stap 2
Terwijl de kip gaart, kan je de saus maken. Meng de kwark met de mayonaise. Snijd de bieslook fijn en voeg toe. Pel de knoflooktenen, doe in een knoflookpers en pers uit in de saus. Meng goed en de saus is klaar!

Stap 3
Als de kip aan de buitenkant overal gaar is, kan je fijngesneden paprika en gesnipperde ui toevoegen. Bak dit even mee totdat de kip gaar is.

Stap 4
Leg een tortilla op een snijplank en plaats in het midden wat shoarma. Vouw de tortilla in 6 keer vouwen dicht. Probeer er een gelijkwaardige zeshoek van te maken.

Stap 5
Bak de tortilla in een droge koekenpan aan de dichtgevouwen kant. Bak lichtbruin. De tortilla wordt hierdoor krokant waardoor de shoarma in de tortilla blijft zitten. Bak nog even aan de andere kant en serveer met de knoflooksaus.