Skip to main content

9x snacks voor onderweg (auto, trein en vliegtuig)

Snacks voor onderweg. Een lange autorit, een verre vlucht of een flinke treinreis: het is altijd slim om zelf wat te eten mee te nemen. Dan hoef je onderweg geen overpriced eten te kopen én heb je iets om naar uit te kijken. Maar niet al het eten is even praktisch tijdens het reizen. Deze 9 zoete en hartige snacks voor onderweg zijn ideaal!.

9x snacks voor onderweg

Snacks voor onderweg moeten aan een paar eisen voldoen. Ze moeten makkelijk voor te bereiden zijn (want je hebt wel wat beters te doen, je koffer inpakken bijvoorbeeld), niet te veel kruimels en geknoei opleveren, langere tijd goed blijven én echt lekker zijn. Want een banaan en een bruine boterham, dat is niet echt een traktatie na uren reizen. Wij zetten 9 ideale recepten om onderweg te eten op een rij.

1. Gezond bananenbrood

We gaan op reis en nemen mee… ja, tóch een banaan. Maar dan in een iets vrolijkere vorm, namelijk in een bananenbrood. Deze cake is hartstikke gezond en vult goed, maar stilt ook de lekkere trek. Snijd ‘m voor het reizen alvast in plakken en bewaar de stukken in ziplockzakjes.

2. Pizzabroodjes

Deze Pizzabroodjes zijn hartstikke geschikt voor de flauwe dip als je al een tijdje in de auto zit. De broodjes zijn lekker hartig en je kunt ze beleggen met je favoriete pizzatoppings, zoals salami en paprika. Houd er voor de zekerheid een servetje of theedoek onder tegen het knoeien op je schoot. Het handige: ze zijn zo gemaakt. Leg twee helften op elkaar om het inpakken en eten makkelijker te maken.

3. Carpaccio Wraps (dé hartige snack voor onderweg)

Wraps zijn ideaal on the go-voedsel. Je kunt ze lekker makkelijk oprollen, bewaren en uit het vuistje eten. Deze Carpaccio Wraps zijn zó lekker, dat je ze waarschijnlijk al op hebt voordat je de straat uit bent gereden. Tip: pak de wraps in met aluminiumfolie en houd dat er tijdens het eten losjes omheen. Dan vallen de pijnboompitjes en verdwaalde druppels saus niet op je schoot.

4. Banaan Poffertjes

Deze Banaan Poffertjes zijn niet alleen leuke zoethoudertjes (letterlijk) voor de kinderen op de achterbank, ook voor volwassenen zijn het fijne zoete hapjes. Je bakt deze Banaan Poffertjes heel snel en eenvoudig in een grote hoeveelheid. Bewaar de poffertjes in een luchtdicht bakje. Je kunt het vullen met Nutella ook overslaan, dan ben je nog sneller klaar.

5. Rookworst Broodjes

Deze Rookworst Broodjes zijn stevige hartige snacks en wat ons betreft ideaal voor een lunch in de auto. Lekker zout, smokey en vullend. Extra goed met een lepeltje mosterdsaus binnenin. Toegegeven: ze kunnen wat kruimelen, net als saucijzen- en frikandelbroodjes, maar de auto moet je na de lange reis sowieso schoonmaken, toch?

6. M&M Crispy Fudge

Vertraging? Pak deze M&M Crispy Fudge er maar bij, dat vrolijkt je wel weer op. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig en het resultaat is fantastisch. Heerlijk romig en zacht, maar met een knapperige bite door de M&M’s. We kunnen een suikerdip niet uitsluiten, dus eten op eigen risico 😉

7. Nutella Swirls

Zoete broodjes die je binnen een half uurtje maakt met maar drie ingrediënten? Ja, ook die horen thuis in de tas met snacks voor onderweg. Ze zien eruit als échte ambachtelijke broodjes, maar ze zijn ontzettend simpel om te maken. En lékker dat ze zijn.

8. Club Sandwich Wraps

Wraps, daar kun je er niet genoeg van inpakken, wat ons betreft. Deze variant maak je in de stijl van een Club Sandwich. Oftewel: met oude kaas, bacon en gegrilde kip. Lekker praktisch opgerold en ingepakt. Bewaar ze onderweg het liefst in een koeltas of eet ze binnen een paar uur.

9. Blueberry Muffins

Ga je op pad met de auto? Dan heb je vast een thermoskan met koffie gevuld. Maar heb je ook al aan een snack voor erbij gedacht? Deze Blueberry Muffins zijn precies waar je rond koffietijd trek in hebt: zachte cakejes met friszure bessen. En natuurlijk zijn ook deze snacks lekker makkelijk en snel gemaakt.

Nog meer eten voor on the go

Op onze website vind je nog veel meer hartige en zoete tussendoortjes. Voor onderweg, maar ook gewoon voor thuis. En volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we heel veel handige baktips en kookhacks met je. Wist je bijvoorbeeld dat je met déze simpele truc je uitgedroogde bitterkoekjes weer lekker zacht krijgt…?

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: