Skip to main content

Snickers IJs

By 1 september 2022september 8th, 2022Diner, Tussendoortjes

Snickers IJs maak je gewoon zonder ijsmachine. Wij hebben dit recept op de warmste dag van het jaar gemaakt. Dus het ziet er in de video misschien zachter uit, dan dat het straks bij jou wordt! Gebruik goede kwaliteit witte chocolade, anders stolt het ijs ook minder goed. Veel plezier met maken!

Bekijk hier onze kookboeken.

Bereidingswijze

Stap 1
Breng het water met de suiker aan de kook. Wanneer het mengsel stroperig oogt kan het van de hittebron. Let op: Het mag niet kleuren. Splits de eieren. Klop de eidooiers op in een keukenmachine en schenk de hete suikersiroop er druppelsgewijs bij. Laat de machine een aantal minuten draaien totdat het mengsel wat is afgekoeld.

Stap 2
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de stukjes chocolade en smelt het samen met 60 milliliter ongeslagen room. Roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct uit.

Stap 3
Klop de overige slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel van dooiers en suikersiroop. Meng daarna voorzichtig de slagroom erdoorheen. Giet in een schaal en zet 30 minuten in de vriezer.

Stap 4
Smelt de Werther’s snoepjes samen met de slagroom, boter en water. Doe dit op lage temperatuur en veel geduld. Roer regelmatig door. Het kan 10 minuten duren voordat je een mooie saus hebt. Laat de saus afkoelen. Wordt de karamelsaus te stevig? Dan is er te veel water verdampt. Voeg een klein beetje water toe en verwarm opnieuw. Als het water is opgenomen door de saus, laat je de saus weer afkoelen.

Stap 5
Maak het Snickers IJs af met de karamelsaus, pinda’s, kleine blokjes nougat en natuurlijk stukjes Snickers. Zet minimaal 6 uur in de vriezer. Serveer eventueel met gesmolten pure chocolade voor een mooi effect.

Ingrediënten

Voor 6 personen Snickers IJs

Snickers IJs
  • 300 gram witte chocolade
  • 260 milliliter ongeslagen slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • 4 nougatblokjes
  • 2 eieren
  • 2 Snickers
  • 1 handje pinda’s
Karamelsaus
  • 75 milliliter water
  • 65 gram Werther’s snoepjes
  • 15 gram boter
  • 10 milliliter slagroom
Benodigdheden
  • keukenmachine of een garde