Spaghetti Aglio e Olio, het klinkt al fantastisch. Wij zijn benieuwd: Draai jij de spaghetti op een lepel of eet je net zoals echte Italianen alleen met een vork? Zijn er ook nog mensen die hun spaghetti snijden?
De spaghetti is eenvoudig, maar superlekker. Het pastawater maken we net zo zout als de Middellandse Zee. Onderschat het zouten van het pastawater niet, want dat maakt je spaghetti echt veeeeeel smaakvoller! Het idee dat dit zout echt uit de Middellandse Zee komt en in Zuid-Frankrijk is geoogst, maakt deze spaghetti onweerstaanbaar.

Bereidingswijze
Stap 1
Maak kokend water net zo zout als de Middellandse Zee met grof zeezout. Kook de spaghetti 7 minuten.
Stap 2
Verhit ondertussen de olijfolie in een pan. Bak hierin plakjes knoflook en chili vlokken. Laat de knoflook niet bruin kleuren.
Stap 3
Haal de spaghetti uit het water en voeg bij de olie. Voeg een schep kookvocht en een uitgeknepen halve citroen toe.
Stap 4
Hak de peterselie fijn en roer door de Spaghetti Aglio e Olio.
Serveertip: Dit is hoe een echte Aglio e Olio hoort te zijn. Het is ook een mooie basis voor meer variatie. Denk aan gamba’s, kip of cherrytomaatjes.
Ingrediënten
Voor 2 personen Spaghetti Aglio e Olio
Spaghetti Aglio e Olio
- 300 gram spaghetti
- 80 milliliter extra vierge olijfolie
- 10 gram grof zeezout
- 6 tenen knoflook
- 3 liter water
- 1 eetlepel chili vlokken
- 1 handje platte peterselie
- halve citroen