Skip to main content

Spaghetti Lady en de Vagebond

Spaghetti Lady en de Vagebond is een spaghetti volgens ons familierecept. Normaal doen we altijd het gehakt door de saus, maar speciaal voor ons kinderkookboek hebben we er balletjes van gemaakt. Op die manier heb je Spaghetti Lady en de Vagebond. Met wie ga jij één sliert opslurpen?

De bereiding en de ingrediëntenlijst vind je ook in ons kinderkookboek. ‘Sterk In De Keuken Kids’ is perfect voor quality time met je (klein)kind. Druk hier en haal het aller- aller- allerleukste kinderkookboek van de hele wereld in huis!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm voor de rode saus een beetje olijfolie in een pan. Voeg de groenten toe aan de pan en laat een paar minuten bakken. Pel de tenen knoflook en pers boven de pan uit met een knoflookpers. Bak 1 minuut mee en voeg daarna tomaten in blik en frito tomatensaus toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, een verkruimeld bouillonblokje en kruidenkaas. Laat op lage temperatuur pruttelen.

Stap 2
Maak het gehakt op smaak met Italiaanse kruiden, ei, paneermeel, peper en zout. Kneed goed door elkaar en draai er twaalf balletjes van. Bak op lage temperatuur gaar in een koekenpan met bakboter. Een deksel op de pan helpt je om de balletjes sneller gaar te krijgen.

Stap 3
Breng water aan de kook en voeg grof zeezout toe. Zet de spaghetti rechtop in de pan en laat los. De spaghetti steekt nu boven de rand uit. Laat 30 seconden koken en duw vervolgens met een spatel de rest van de spaghetti in het kokende water. Kook de spaghetti 7 minuten en roer af en toe door. Het laatste beetje water mag je laten zitten. Dit zorgt ervoor dat de spaghetti niet gaat plakken.

Stap 4
Serveer de spaghetti met de rode saus, gehaktballetjes en basilicum.

Ingrediënten

Voor 4 personen Spaghetti Lady & de Vagebond

Spaghetti met saus
  • 400 gram Italiaanse groentenmix
  • 400 gram spaghetti
  • 400 gram tomaten in blik
  • 350 gram frito tomatensaus
  • 75 gram kruidenkaas
  • 13 gram grof zeezout
  • 4 liter water
  • 2 eetlepels Italiaanse Kruidenmix
  • 2 tenen knoflook
  • ½ runderbouillonblokje
  • basilicum
  • olijfolie
Gehaktballetjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • ½ eetlepel Italiaanse Kruidenmix
  • bakboter
  • peper
  • zout
Benodigdheden