Ingrediënten
Voor 2 Steak Quesadillas
Steak Quesadillas
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 2 tortilla’s
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel Tex Mex Kruidenmix
- 1 handje geraspte cheddar
- 1 handje geraspte mozzarella
- 1 jalapeño
- 1 kogelbiefstuk
- 1 witte ui
- grof zeezout
- peterselie
Saus
- 50 gram crème fraîche
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel Tex Mex Kruidenmix
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- keukenpapier
- koekenpan liefst met een dunne bodem
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
- timer
- vleestang of serveertang om de biefstuk te draaien
Bereidingswijze
Van dit recept krijg je boordevol inspiratie. Heb jij bijvoorbeeld wel eens je biefstuk gemarineerd in Tex Mex Kruidenmix? Heerlijk! Vervolgens maken we er Steak Quesadillas van door de biefstuk in een tortilla te vouwen en te bakken. Lekker met gesmolten kaas, gekarameliseerde ui en een zelfgemaakt sausje.
De perfecte biefstuk bakken?! Het recept voor ‘de perfecte biefstuk’ met ongekend lekkere jus vind je in ons kookboek ‘Alle 50 té lekkerrr’.
Stap 1
Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Bak op lage temperatuur gesnipperde ui in een pan. Het is de bedoeling dat de ui gaat karamelliseren. Dit kan gerust een half uur duren. Hussel regelmatig met een spatel door de pan.
Stap 3
Dep de biefstuk droog met keukenpapier. Giet de olijfolie over de biefstuk. Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met Tex Mex Kruidenmix en zeezout. Vergeet de zijkanten niet.
Stap 4
Verwarm de pan en voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs.
Stap 5
Bak de biefstuk 1,5 a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Stap 6
Maak een saus door alle ingrediënten van de saus met elkaar te mengen. Besmeer de tortilla’s ermee. Strooi over één helft van de tortilla de geraspte cheddar en geraspte mozzarella. Snijd met een scherp koksmes de jalapeño in flinterdunne ringen en verwijder de pitjes. Leg er een aantal plakjes op. Snijd de biefstuk in dunne repen en doe samen met de gebakken ui op de tortilla. Strooi nogmaals wat geraspte cheddar en geraspte mozzarella erbovenop. Vouw dubbel en bak lichtbruin aan beide kanten. Voorzichtig draaien!
Stap 7
Rasp Parmezaanse kaas over de Steak Quesadillas en strooi er wat gehakte peterselie overheen. Snijd in punten.