Na de succesvolle Sushi Taart, hebben we nu ook de Sushi Tulband. Een superleuke manier om eens anders sushi te eten.
Voor dit recept gebruiken wij zoals gewoonlijk onze eigen Siliconen Spatelset (bekijk eens de reviews) en de heerlijke Hot & Spicy Kruidenmix. Je kan deze kruidenmix onder andere ook gebruiken voor dit Lekkere Broodje, Brie uit de oven of deze Luie Zondag Pasta.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de sushirijst zoals op de verpakking staat vermeld. Verhit de rijstazijn en laat de suiker en zout hierin oplossen. Voeg toe aan de rijst en schep het goed door tot de rijst lauwwarm is. Maak ondertussen een sriracha mayonaise door de sriracha saus en mayonaise met elkaar te mengen.
Stap 2
Smeer met behulp van een siliconen kwastje de tulbandvorm in met zonnebloemolie (zonnebloemolie is qua smaak namelijk neutraler dan olijfolie). Doe de helft van de sushirijst in de tulbandvorm. Druk goed aan zodat je zeker weet dat de rijst de vormen aanneemt van de tulbandvorm. De rijst moet vlak zijn. Verdeel de sriracha mayonaise over de rijst.
Stap 3
Halveer de avocado, verwijder de pit en zet een klein sneetje in de schil van beide helften. Pulk de schil van de avocado. Snijd de avocado in dunne plakken en verdeel over de tulbandvorm (zorg dat je met alle komende ingrediënten de tulbandvorm helemaal vult tot aan de buitenkant, dit geeft uiteindelijk het mooiste resultaat).
Stap 4
Snijd de tonijn in blokjes en de bosui in ringen. Doe beiden op de avocado. Snijd dunne plakken van de komkommer en doe in de tulband. Vul de tulbandvorm met de rest van de rijst. Druk wederom goed aan. Zet een snijplank of een serveerschaal op de tulbandvorm en keer het geheel samen om. Als het goed is laat de rijst gewoon los. Zo niet, klop dan een paar keer op de tulbandvorm.
Stap 5
Top de Sushi Tulband af met zwart sesamzaad, normaal sesamzaad en Hot & Spicy Kruidenmix. Knip met een schaar het norivel in kleine vlokken. Doe samen met wat gehakte nootjes op de tulband.
Stap 6
Serveer de Sushi Tulband met sojasaus.
Ingrediënten
Voor 1 Sushi Tulband
Sushi Tulband
- 500 gram sushirijst
- 300 gram rauwe verse tonijn (visboer)
- 6 eetlepels rijstazijn
- 4 theelepels suiker
- 2 theelepels zout
- 1 avocado
- 1 bosui
- 1 eetlepel zwart sesamzaad
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 handje Japanse borrelmix/wasabinootjes
- 1 norivel
- ¾ komkommer
- Hot & Spicy Kruidenmix
- sojasaus
- zonnebloemolie
Sriracha Mayonaise
- 6 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel sriracha saus
Benodigdheden
- tulbandvorm (22 cm)
- Siliconen Spatelset