Skip to main content

Teriyakisaus maken: zo doe je dat zelf

Teriyakisaus maken, dat doen wij al járen op dezelfde manier. Dat zegt wel genoeg: ons basisrecept is fantastisch! Het is zoet, zout en zelfs een beetje umami. Het past bij heel veel Aziatische gerechten en is helemaal niet lastig om te maken. Met dit recept ga je nooit meer terug naar kant-en-klare saus uit een flesje. Beloofd.

Recepttip: Kip Teriyaki Noodles of Beef Tataki Teriyaki

teriyakisaus maken

Teriyakisaus maken

Voor de perfecte teriyakisaus heb je maar een paar ingrediënten en 10 minuutjes nodig.

Teriyakisaus ingrediënten

Voor 4-6 personen heb je nodig:

  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml water
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 theelepel maizena

 Optioneel: een stukje gember

 Wist je dat we al 6 kookboeken hebben uitgebracht? Hier bekijk je ze allemaal! Leuk voor jezelf of om cadeau te geven aan iemand anders!

Hoe maak je teriyakisaus?

Snijd de knoflook in plakjes. Gebruik je ook gember, snijd die dan ook in plakjes. Verwarm de sesamolie in een steelpan op laag tot middelhoog vuur en fruit de knoflook en gember hier 1 minuut in aan.

Voeg de sojasaus, het water en de suiker toe en roer dit door elkaar. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de knoflook en gember.

Meng de maizena in een apart schaaltje met een paar druppels koud water tot een papje. Giet dit bij de nog warme teriyakisaus en roer het direct goed door. Kook de saus eventueel nog wat langer totdat het de gewenste dikte heeft.

Recepttip: BBQ Teriyaki Balletjes of Beef Teriyaki Tacos

Nog meer handige kooktips

Vond je dit een fijn basisrecept? Goed nieuws: we hebben nog veel meer blogs geschreven over allerlei klassiekers. Van sausjes tot salades. Lees hier verder:

Of ontdek al onze handige blogs zelf! Volg ons ook zeker op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer inspiratie en tips!

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: