Skip to main content

Officieel is deze Tompouce Taart voor 8 personen, maar volgens ons kunnen jullie deze Tompouce Taart met minder personen soldaat maken. Zo lekker! Stuur je een foto als je dit recept gemaakt hebt? Vinden we leuk!

Tompouce Taart staat ook in ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’.

Bereidingswijze

Banketbakkersroom

Stap 1
Doe de eidooiers, suiker en 50 milliliter melk bij elkaar in een beslagkom. Roer goed door en voeg vervolgens de maizena toe. Roer opnieuw door en ga verder met de volgende stap.

Stap 2
Doe 450 milliliter melk in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een mesje het vanillemerg eruit. Voeg het merg toe aan de melk en breng aan de kook.

Stap 3
Als de melk kookt, giet je al roerend de helft van de hete melk op het eiermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan, breng opnieuw aan de kook. Blijf 1 tot 2 minuten roeren met een garde.

Stap 4
Giet de banketbakkersroom in een ovenschaal en leg plastic folie direct op de room zodat er geen vel op komt. Laat het even afkoelen en zet daarna in de koelkast totdat het volledig afgekoeld is. Dit zal minimaal een uur duren, je kan verder met de volgende stap.

Tompouce Taart

Stap 5
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 6
Snijd het bladerdeeg in de breedte doormidden en verplaats het naar een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de twee helften goed uit elkaar. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit voorkomt dat het bladerdeeg gaat rijzen. Bak het bladerdeeg 20 minuten. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker en de slagroomversteviger en doe in een spuitzak met kartelmond. Laat het bladerdeeg afkoelen op je werkblad.

Stap 7
Haal de banketbakkersroom uit de koelkast. Het is nu een soort gelei. Ga er met een garde (liefst met een keukenmachine) goed doorheen totdat de banketbakkersroom weer glad (!) is. Doe in een spuitzak met kartelmond.

Stap 8
Spuit één helft bladerdeeg vol met banketbakkersroom. Verdeel daar de slagroom over. Houd wat achter voor de bovenkant van de taart. Leg het andere bladerdeeg erop.

Glazuur

Stap 9
Zet een staafmixer in de frambozen samen met de suiker. Haal het eventueel door een bolzeef om de pitjes te verwijderen. Verdeel over het bladerdeeg en top af met toefjes slagroom.

Ingrediënten

Voor 1 Tompouce Taart

Tompouce Taart
  • 500 milliliter slagroom
  • 30 gram suiker
  • 16 gram slagroomversteviger (klop-fix)
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gram)
Banketbakkersroom
  • 500 milliliter melk
  • 100 gram suiker
  • 45 gram maizena
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
Glazuur

180 gram poedersuiker
80 gram frambozen

Benodigdheden