Deze Truffelburger is ongekend lekker. We hebben geen pannen gebruikt. Alle ingrediënten die we wilden grillen, hebben we gegrild. De strepen op de grill drukken lekker in het gehakt, waardoor je heerlijke grillstrepen krijgt. De contactgrill staat wat naar voren gekanteld waardoor overbodig vet wegdruipt in het opvangbakje. Zoals je in de video ziet moet je hem na gebruik wel goed schoonmaken, maar dat gaat erg goed door de anti-aanbaklaag.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’Â waar ook deze Truffelburger in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!
Bereidingswijze
Stap 1
Zet de contactgrill aan. Snijd de hamburgerbroodjes door en grill beide kanten op de contactgrill zonder de deksel te sluiten.
Stap 2
Snijd paprika in reepjes en ui in halve ringen. Grill tegelijkertijd met de bacon tussen de grill. Haal het eruit zodra het lekker gebakken is.
Stap 3
Snipper de sjalot ragfijn. Dit is altijd verstandig om te doen wanneer je het in gehakt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het gehakt minder snel uit elkaar valt tijdens het bakken. Meng het kippengehakt met fijngesneden peterselie, gesnipperde sjalot, geklutst ei, paneermeel, knoflookpoeder, chilivlokken, peper en zout. Vorm per broodje twee ballen gehakt. Leg op de grill en druk goed aan zodat de burger minstens net zo breed wordt als het broodje.
Stap 4
Zodra de burgers gaar zijn, doe je een stuk Port Salut kaas op een burger en doe je de andere burger erbovenop. Leg de paprika, uien en bacon nog even kort ernaast. Sluit de contactgrill tot de kaas tussen de burgers gesmolten is. Meng ondertussen met een siliconen spatel de mayonaise met de truffeltapenade en smeer op het gegrilde broodje.
Stap 5
Leg de hamburgers op de truffelmayonaise. Maak de Truffelburger af met de uien, paprika, bacon, rucola, een plak tomaat en de bovenkant van het hamburgerbroodje.
Ingrediënten
Voor 2 Truffelburgers
Truffelburgers
- 2 flinke plakken Port Salut kaas
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 handjes rucola
- 2 plakken bacon
- 2 plakken tomaat
- 1 ui
- ½ rode paprika
Kippengehakt
- 300 gram kippengehakt
- 2 takken peterselie
- 1 handje paneermeel
- 1 sjalot
- 1 snuf chilivlokken
- 1 theelepel knoflookpoeder
- ½ ei
- peper
- zout
Truffelmayonaise
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel truffeltapenade
Benodigdheden
- contactgrill
- SterkInDeKeuken Spatelset