Ingrediënten

Voor 1 Twix Taart

Koekbodem
  • 225 gram bloem
  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 75 gram suiker
  • 1 vanilleboon
  • ½ theelepel zout
Karamellaag
  • 400 gram karamel fudge
  • 75 milliliter slagroom
Chocoladelaag
  • 200 gram pure chocolade
  • 60 gram witte chocolade
Benodigdheden
  • bakpapier
  • cocktailprikker
  • springvorm 23 cm
  • spuitzak

Bereidingswijze

Met deze Twix Taart hoef je niet te twijfelen of je eerst de linker of eerst de rechter Twix gaat opeten. Het is eerder de vraag over hoeveel Twix jij op kan! Het recept bevat zelf geen Twix, maar de lagen van koek, karamel en chocolade zorgen er voor dat we dit weldegelijk een Twix Taart kunnen noemen!

Wij maken dit recept overigens met pure chocolade, omdat wij dit zelf lekkerder vinden. Uiteraard is het ook lekker om melkchocolade te gebruiken.

Klik hier voor onze kookboeken met heerlijke recepten.

Stap 1
Schraap het merg uit de vanilleboon. Doe het merg en de overige ingrediënten in een ruime kom. Kneed alle ingrediënten samen tot je een deegbal hebt. Bekleed de springvorm met bakpapier. Gebruik een beetje olie of boter om het bakpapier vast te plakken aan de vorm. Druk het deeg gelijkmatig op de bodem. Maak de randen net even wat hoger dan de rest. Zet 15 minuten in de vriezer en verwarm ondertussen de oven naar 170 graden. Bak de bodem in 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm.

Stap 2
Smelt de karamel fudge samen met de slagroom au bain-marie. Het water mag niet koken. Toon geduld, want het kan gerust een kwartiertje duren voordat er een mooie karamel is ontstaan. Roer regelmatig door. Stort de karamel over de taartbodem. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Je zal zien dat de fudge weer wat steviger wordt. Dit is nodig, anders mengt het straks met de gesmolten chocolade. Dat zou zonde zijn.

Stap 3
Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet over de karamel. Verdeel eventueel met een spatel. Smelt de witte chocolade au bain-marie en doe in een spuitzak. Knip een heel klein puntje af. Spuit evenredig aan elkaar tien strepen over de pure chocolade. Pak een cocktailprikker en trek drie strepen dwars door alle witte strepen (midden, links van het midden en rechts van het midden). Zorg ervoor dat je tussen deze strepen nog vier strepen de andere kant op kan trekken. Op die manier krijg je hetzelfde effect als wat wij hebben.

Stap 4
Zet de Twix Taart even in de koelkast tot de chocolade gestold is. Eet je de Twix Taart pas later? Haal de taart dan 3 uur van tevoren uit de koelkast, zodat alles op kamertemperatuur kan komen. Het maakt het snijden van de Twix Taart een stuk makkelijker.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!