Tzatziki is opnieuw een lekkere Dinsdag Dip!
Iedere dinsdag laten we je zien hoe je de lekkerste dips maakt! Deze Tzatziki is lekker voor bij een Broodje Gyros of deze heerlijke Griekse Pita’s!
Volg ons op één van onze social media kanalen en dan zie je dinsdag weer een nieuwe Dinsdag Dip:
Instagram / Facebook / TikTok / Pinterest / Youtube
Vind je onze recepten leuk? In onze webshop hebben we meerdere kookboeken. Elk jaar komen we namelijk met een nieuw kookboek met alleen maar recepten die je écht wil maken. Alle kookboeken zijn uniek, dus het maakt niet uit met welke je begint. Elke keuze is goed. Oh ja en speciaal voor kinderen hebben we een kinderkookboek gemaakt. Superleuk voor kids vanaf 4 jaar en ouder (en stiekem ook voor volwassenen, haha).
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de komkommer over de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten van de komkommer. Rasp de komkommer met een blokrasp en laat uitlekken in een vergiet. Druk met een lepel de sappen uit de komkommer.
Stap 2
Doe de yoghurt samen met de komkommer op een bord. Maak op smaak met geperste knoflook, fijngesneden peterselie en fijngesneden muntblaadjes. Meng goed door elkaar.
Stap 3
Maak de Tzatziki af met peper, zout en een flinke scheut extra vierge olijfolie.
Ingrediënten
Voor 1 schaaltje Tzatziki
Tzatziki
- 10 blaadjes munt
- 6 eetlepels Griekse Yoghurt
- 3 takjes peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 scheut extra vierge olijfolie
- ½ komkommer
- peper
- zout
Benodigdheden
- blokrasp
- SterkInDeKeuken Spatelset
- vergiet