Skip to main content

Ingrediënten

Voor 4 vissticks

Vissticks
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • 1 kabeljauwhaas
  • 1 theelepel viskruiden
  • 1 ei
  • zonnebloemolie
Sriracha mayonaise
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • 1 afgestreken eetlepel sriracha saus
Benodigdheden

Bereidingswijze

Vissticks zelf maken is toch wel echt het lekkerst! Het is nooit de bedoeling geweest om iemand wakker te laten liggen. Sorry Kapitein Iglo, maar deze vissticks zijn echt veel beter! Haha. Kijk als je haast hebt zijn de vissticks uit de supermarkt prima. Als je meer tijd hebt (bijvoorbeeld in het weekend) dan ga je natuurlijk niet voor prima, maar voor geweldig! Op school haalde je toch ook liever een 10 dan een 5.6? Haha alle gekheid op een stokje, dit recept moet je gewoon geprobeerd hebben. Vissticks met échte kabeljauw en een super krokant jasje. Een heerlijk sausje erbij en je smaakpapillen slaan op hol. Dit is genieten.

Hou je van vis? Probeer dan ook zeker eens onze Sushi Bitterballen of Sushi Taart. Of maak één van onze andere diner recepten. Ken je dat, van die kookboeken waaruit je maar 1 of 2 recepten maakt? Nou met onze kookboeken is dat wel anders! In onze kookboeken vind je alleen maar recepten die je écht wil maken.

Stap 1
Snijd de kabeljauw kruislings in vieren.

Stap 2
Kruid de vis met de viskruiden en wentel vervolgens aan alle kanten goed door de bloem.

Stap 3
Wentel de vis door geklutst ei en vervolgens door paneermeel.

Stap 4
Meng in een kommetje sriracha en mayonaise tot sriracha mayonaise.

Stap 5
Verhit een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vissticks op gematigd vuur gaar en bruin. Aan tafel!!!