Skip to main content

Wat eet je bij soep? 12x snacks en bijgerechten

Wat eet je bij soep? Of je nu een grote pan met romige gevulde soep hebt gemaakt of voor een simpele bouillon gaat, het is pas een maaltijd met een hartig hapje erbij. Een simpele boterham om mee te dippen of… één van deze 12 snacks en bijgerechten. Lekker makkelijk en een perfecte match met ieder soepie.

12x eten bij soep (bijgerechten en snacks)

Soep is een ultieme makkelijke maaltijd maar niet altijd even vullend. Deze hartige snacks maak je snel klaar voor erbij!

En eh, eigenlijk zijn het er 13…

1. Pulled Chicken Borrelbrood

Soep met brood, dan zit je altijd goed. Maar een bevroren bruine boterham, daar worden wij niet zo vrolijk van. We gaan liever voor een goed gevuld borrelbrood. Heel eenvoudig om te maken maar zó smaakvol. Dit borrelbrood met pulled chicken past goed bij een romige aspergesoep maar ook bij een heldere kippensoep. Met die laatste sla je eigenlijk twee vliegen in één klap, check het recept maar eens…

2. Pizzabrood

Twijfel je tussen een kom soep en een pizza? Kiezen hoeft niet, als je voor deze Pizzabroodjes gaat. Ze zijn op zichzelf al heerlijk, maar de korstjes kun je ook perfect dippen in je favoriete soep. Een Italiaanse tomatensoep of klassieke groentensoep lijkt ons het lekkerst.

3. Flammkuchen met Asperges

Wij zijn gék op flammkuchen. Deze lichte plaatpizza’s kun je beleggen met alles wat je maar wil. Onze versie met witte asperges, ei en serranoham is heerlijk! En zo gemaakt. Je kunt deze pizza heel goed serveren als klein en licht bijgerecht naast soep. Lekker bij een romige aspergesoep, frisse Doperwtensoep met munt of een andere (niet te zware) soep.

4. Stokbrood Kip Knoflook

Dit borrelhapje doet het óók erg goed als side dish. Hol een stokbrood uit, vul ‘m met ingrediënten als kaas en kip en bak het brood nog even af. Lekker knapperig en warm! Het voordeel van dit stokbroodje is dat ‘ie bij heel veel soepen past. Chinese tomatensoep, pittige mosterdsoep, kruidige Thaise tom kha kai, net waar je zin in hebt.

5. Taquitos

Taquitos zijn opgerolde wraps met een vulling. Wij gingen voor kip en kaas, maar dit kan ook met (vegetarisch) gehakt, paddenstoelen en lekker veel groenten. Deze leuke rolletjes komen extra goed tot hun recht naast een heldere groentensoep of frisse Romige Radijssoep. Of maak er een Mexicaanse bruine bonensoep bij. Helemaal in thema.

6. Brabantse Worstenbroodjes

Wat eet je bij soep? Nou, als je van onder de rivieren komt, is dat vast vaak een worstenbrooike. Tijdens de lunch of als avondmaaltijd, allebei heerlijk! Je kunt ze afhalen of oppiepen, maar het is tig keer lekkerder om ze vers zelf te maken. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

7. Rookworstbroodjes

Of ben je meer van de rookworsten? Ook daar kun je fantastische snackbroodjes van maken. Met bladerdeeg en een lekker sterk sausje van onder andere mosterd en sambal. Even afbakken in de oven en dippen maar! Tip: ga wel voor rechte rookworsten, anders krijg je kromme broodjes 😉

8. Pizza Stengels XXL

Staat er een tomatensoep op het menu en weet je nog niet wat je erbij kunt eten? Dan is dit wat je zoekt! Deze Pizza Stengels XXL matchen als geen ander. Je maakt ze met bladerdeeg, kaas (véél kaas), ham en een aantal kruiden. Snijden, twisten, bakken, genieten.

9. Knoflookbrood (past bij iedere soep)

Waarschuwing: van dit brood ga je flink uit je mond stinken. Op dit platte brood gaan namelijk twee hele knoflookbollen. Niet rauw, maar geroosterd. Daar wordt de smaak een stuk minder scherp, en wat zoeter en dieper van. Superlekker, echt waar! Verder voeg je ook mozzarella en wat frisse paprika toe. Dip ‘m in je favoriete soep. Van groene broccolisoep tot klassieke tomatensoep. En van kruidige Pindakaas Soep tot zilte vissoep.

10. Stokbroodje Unox met Kaas

De kans is groot dat je hotdogs of broodjes knakworst hebt gegeten bij een bord soep. Lekker simpel en helemaal dip-proof. Dit Stokbroodje Unox met Kaas past precies in dat straatje, maar is nog nét een beetje beter. Bij iedere hap proef je de zachte gesmolten kaas… Extra smakelijk als bijgerecht naast een heldere soep, zoals Franse uiensoep.

11. Vlam Tosti’s

Dit bijgerecht is simpel, sterk van smaak, perfect dipvoer en een goede vulling. Ideaal voor bij een makkelijke soep. Wat je nodig hebt? Brood, gehakt, kaas en wat smaakmakers. De sriracha in dit recept is onmisbaar. Lekker vlammen!

12. Kaas-knoflook Borrelbrood

Brood met kaas en knoflook. Moeten we nog meer zeggen om te zorgen dat je dit recept écht eens maakt? Je zet dit borrelbrood binnen no time op tafel. Ondertussen maak je je lievelingssoep klaar. Zet het brood in z’n geheel op tafel en laat iedereen er stukjes van plukken. Tip: dit brood is vooral lekker om te eten bij uiensoep.

Of… soep in een eetbaar kommetje

Heb je weinig tijd? Of heb je geen zin om naar de supermarkt te fietsen voor extra ingrediënten? Ga dan voor een Broodje Soep! Soep en bijgerecht in één. Ideaal. En geen zorgen: als je het broodje goed afbakt, loopt de soep er niet uit.

Heb je soep over, dan lees je hier hoe en hoelang je soep veilig kunt bewaren in de koelkast en vriezer.

PS Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we regelmatig nieuwe recepten en handige tips! Gek op onze onweerstaanbare recepten? Bekijk onze kookboeken: