Skip to main content

Zelf pizza maken met bladerdeeg

Ingrediënten

Voor 1 plaatpizza:

Bereidingswijze

Zelf pizza maken? Kinderspel! Figuurlijk, maar misschien ook wel letterlijk. Kinderen (en wij ook vroeger) vinden het erg leuk om een eigen pizza te bouwen! Alles wat je lekker vindt kan er op en elk gezinslid kan eenvoudig ‘eigen’ gedeeltes beleggen bij een plaatpizza. Wij hebben ervoor gekozen om onze plaatpizza in het recept vrij basic te houden. Het is uiteindelijk aan jou om een eigen twist eraan te geven en erop te doen wat jij lekker vindt.

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor paddenstoelen, meerdere kazen, andere vleessoorten, vis of andere groenten. Het is wel aan te raden om vooral zo droog mogelijke producten te gebruiken, aangezien veel vocht ervoor zorgt dat de bodem niet goed gaar wordt. Mocht je bijvoorbeeld paddenstoelen gebruiken, bak deze dan van tevoren en dep ze droog voordat je ze op de pizza legt.

Bekijk hier onze kookboeken.

Stap 1
Bedek een bakplaat met bakpapier en breng hierop het bladerdeeg aan.

Stap 2
Vouw de randen dubbel en prik gaatjes in het deeg.

Stap 3
Snijd de paprika, tomaten en ui in stukjes. Let op: haal het vocht en de pitjes uit de tomaten, anders wordt de bodem te vochtig.

Stap 4
Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 190 graden.

Stap 5
Breng de ketchup aan op de bladerdeegbodem en verspreid het gelijkmatig met een lepel.

Stap 6
Voeg naar smaak Italiaanse Kruidenmix, gelijkmatig over de pizzabodem.

Stap 7
Verkruimel het beschuit en verspreid dit over de pizzabodem.

Stap 8
Verspreid de paprikareepjes, tomaten, uien en serranoham gelijkmatig over de pizzabodem.

Stap 9
Bedek het geheel rijkelijk met jonge kaas.

Stap 10
Bak de pizza 30 minuten op 190 graden.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!