Met deze Bananen IJsjes eet je fruit op een leuke manier. Net zoals bij softijsjes kan je kiezen voor discodip of zelfgemaakte suikernootjes. Of gewoon stiekem allebei…
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de schil van de bananen. Snijd ze doormidden met een mesje. Steek er een ijsstokje in. Doe dit voorzichtig anders komen er scheuren in. Leg de bananen 4 uur in de vriezer.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160 graden (voor de suikernootjes). Hak de amandelen kort met de hakmolen. Verspreid de gehakte amandelen over een bakplaat met bakpapier. Breng water en suiker aan de kook. Als de suiker is opgelost, mag je het suikerwater over de amandelen verdelen. Hussel door en bak de amandelen 20 tot 25 minuten in de oven. Schep de suikernootjes tussentijds twee keer door (let op, de oven is heet). Laat afkoelen.
Stap 3
Breek de chocolade in gelijke stukken en smelt au bain-marie. Zo werkt het: zet een pan met bijna kokend water op het fornuis. Zet er een kom (of pan) bovenop die op de onderste pan past. Hierin doe je de chocolade. Roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is.
Stap 4
Laat de chocolade afkoelen totdat het weer wat dikker wordt. Haal dan de bevroren bananen door de chocolade. Leg ze op bakpapier en versier direct met discodip en suikernootjes. Je kan het meteen eten, want de chocolade wordt meteen hard door de kou van de banaan.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Bananen IJsjes
- 180 gram (extra) pure chocolade
- 3 bananen
- 1 handje discodip
Suikernootjes
- 150 gram amandelen
- 15 gram suiker
- 15 milliliter water
Benodigdheden
- 6 ijsstokjes
- bakpapier
- hakmolen




