Cheesy Dip Brood

By 18 februari 2019maart 17th, 2020Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 20 dippers:

Brooddeeg
  • 250 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel suiker
  • mespuntje zout
  • half zakje gist (3,5 gram)
Cheesy dip
  • 250 gram gerookte spekjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram roomkaas
  • 175 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 stengels bosui
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakspray
Benodigdheden
  • brownie vorm 27x17cm

Bereidingswijze

Zoek je een snack voor een avondje met vrienden? Maak dit Cheesy Dip Brood. Door alle bolletjes brood kan je het makkelijk breken en daarna dippen in de dipsaus.

Brooddeeg

Stap 1
Verhit de melk en smelt hierin de roomboter.  Kneed een deeg van bloem, suiker, zout , gist en de melk met roomboter. Blijf goed kneden totdat je een egaal en elastisch deeg hebt.

Stap 2
Dek het deeg af met folie en zet het op een warme plek weg. Wij zetten het bijvoorbeeld op de vensterbank waar de radiator aanstaat. Na een uur is het deeg qua formaat verdubbeld.

Cheesy dip

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Spray de bakvorm in met olie. Maak 20 gelijke bolletjes van het brooddeeg. Verdeel over de buitenkant van de vorm.

Stap 3
Bak de spekjes krokant en meng met crème fraîche, roomkaas, geraspte jong belegen kaas, bosui, peper, zout en provencaalse kruiden. Verspreid de dipsaus in de vorm en vlak het af.

Stap 4
Pers de knoflookteen en verwarm aan aantal seconden in olijfolie. Smeer de bolletjes brooddeeg in met de knoflookolie.

Stap 5
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!