Skip to main content

Ingrediënten

Voor 20 dippers:

Brooddeeg
  • 250 gram bloem
  • 150 milliliter melk
  • 50 gram roomboter
  • 1 theelepel suiker
  • mespuntje zout
  • half zakje gist (3,5 gram)
Cheesy dip
  • 250 gram gerookte spekjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram roomkaas
  • 175 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 stengels bosui
  • 1 theelepel provencaalse kruiden
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • bakspray
Benodigdheden

Bereidingswijze

Zoek je een snack voor een avondje met vrienden? Maak dit Cheesy Dip Brood. Door alle bolletjes brood kan je het makkelijk breken en daarna dippen in de dipsaus.

Vind je onze recepten leuk en ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor bij jou in de keuken? Overweeg dan eens om één of meerdere kookboeken van ons te bestellen. Je raakt niet uitgekeken. Beide boeken bevatten zoveel lekkere en creatieve recepten dat je spontaan keuzestress krijgt op welke pagina je gaat beginnen.

Brooddeeg

Stap 1
Verhit de melk en smelt hierin de roomboter.  Kneed een deeg van bloem, suiker, zout , gist en de melk met roomboter. Blijf goed kneden totdat je een egaal en elastisch deeg hebt.

Stap 2
Dek het deeg af met folie en zet het op een warme plek weg. Wij zetten het bijvoorbeeld op de vensterbank waar de radiator aanstaat. Na een uur is het deeg qua formaat verdubbeld.

Cheesy dip

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Spray de bakvorm in met olie. Maak 20 gelijke bolletjes van het brooddeeg. Verdeel over de buitenkant van de vorm.

Stap 3
Bak de spekjes krokant en meng met crème fraîche, roomkaas, geraspte jong belegen kaas, bosui, peper, zout en provencaalse kruiden. Verspreid de dipsaus in de vorm en vlak het af.

Stap 4
Pers de knoflookteen en verwarm aan aantal seconden in olijfolie. Smeer de bolletjes brooddeeg in met de knoflookolie.

Stap 5
Bak het Cheesy Dip Brood 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!