Ingrediënten
Voor 16 repen:
- 300 gram pure chocolade
- 100 gram havermout
- 100 gram pindakaas
- 60 gram whey eitwitpoeder (wij gebruiken smaak ‘bounty’ van Body & Fit)
- 12 ontpitte dadels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Op weg naar een beach body, maar toch nog zin in zoetigheid? Maak dan deze Chocolade Eiwitrepen!
Ben je op zoek naar meer gezonde recepten? Je gaat er op deze website niet heel veel vinden, maar als je ze wel vindt dan zijn ze ook oprecht heel erg lekker. Je bekijkt meer gezonde recepten hier.
Stap 1
Voeg de havermout, eiwitpoeder en kaneel samen in een food processor. Maal fijn tot poedervorm.
Stap 2
Voeg de ontpitte dadels, pindakaas en olie toe. Gebruik de pulseknop om het geheel smeuïg en kleverig te krijgen.
Stap 3
Stort alles op een plaat met bakpapier. Wij gebruikten een vorm met opstaande rand van 35 cm bij 25 cm. De maat van de plaat maakt niet heel veel uit. Hoe kleiner de plaat hoe hoger je bars worden. Druk het vervolgens goed aan en zet in de vriezer terwijl je de volgende stap uitvoert.
Stap 4
Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de plaat uit de vriezer en verspreid de chocolade over de mix.
Plaats het geheel minimaal een uur in de vriezer.
Stap 5
Je kunt de chocolade eiwitrepen nu snijden en consumeren.
Stap 6
Bewaar de repen maximaal een maand in de vriezer. Je kunt de repen vrijwel direct eten wanneer je ze uit de vriezer haalt.