Ingrediënten
Voor 1 Mug Cake:
- 1 ei
- 0,5 limoen (sap + rasp)
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 eetlepel Gin
- 1 eetlepel tonic
- 1 druppel vanillearoma
- 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- 2 verse muntblaadjes
Bereidingswijze
Gin Tonic Mug Cake – Je favoriete drankje gecombineerd met een super snelle cake in enkele minuten!
Stap 1
Kluts het ei in een mok.
Stap 2
Rasp het schil van de limoen en voeg toe.
Stap 3
Knijp een halve limoen uit boven de mok.
Stap 4
Voeg een eetlepel suiker, gin en tonic toe. Breng op smaak met een druppel vanillearoma. Meng alles goed door elkaar met een vork.
Stap 5
Zet een zeef op de mok en schep 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel erop. Zeef dit boven de mok. Meng vervolgens goed door met een vork.
Stap 6
Hak twee muntblaadjes fijn, voeg toe en roer door.
Stap 7
Doe de mok in de magnetron op 900 watt voor een duur van 1 minuut en 45 seconden. De cake komt boven de mok uit en zakt terug in bij het openen van de magnetron.
Stap 8
Eet de cake op als het nog warm is!
Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!