Koffieperen

By 10 april 2017juli 1st, 2021Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Koffieperen! Vitamines, koffie en Tony’s Chocolonely schaafsel in één gerecht. Yummy! Check de video en maak het zelf!

Ben je op zoek naar meer lekkere nagerechten? We hebben er heel veel. Goed nieuws, we hebben veel van onze recepten gebundeld in onze kookboeken. Ons eerste kookboek heet ‘Alle 50 té lekkerrr’ en ons tweede kookboek heeft de naam ’50x Onweerstaanbaar. Leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te doen aan een ander die van koken of bakken houdt.

Stap 1
Halveer de peren. Verwijder het klokhuis met een theelepel.

Stap 2
Verwarm de koffie in een steelpan en voeg de suiker toe. Zodra de suiker is opgelost kunnen de gehalveerde peren erin.
Laat de peren circa 15 minuten pruttelen, totdat deze de koffie goed hebben opgenomen. Haal de peren eruit en leg deze op dessertborden.

Stap 3
Klop de slagroom stijf en maak hiervan quenelles (zie de video hoe je dat doet). Plaats deze naast de peren.

Stap 4
Doe een topje munt in de quenelles.

Stap 5
Leg de stukjes popcorn rond de peren in driehoekvorm.

Stap 6
Leg quenelles van ijs in de Koffieperen. Strooi wat Tony’s Chocolonely schaafsel over de ijs-quenelles en de peren. Tony’s Chocolonely schaafsel maak je door de reep ondersteboven neer te leggen en met een scherp mes krullen hiervan te trekken (zie de video).

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!