Skip to main content

Ingrediënten

voor 9 s’mores:

  • 18 wafels
  • 27 marshmallows
  • 9 blokjes pure chocolade
  • 9 blokjes naar keuze (chocolade of toffees)
  • SterkInDeKeuken Koksmes

Bereidingswijze

Kennen jullie S’mores? Wij hadden er werkelijk nog nooit van gehoord, maar zagen het wel regelmatig voorbijkomen op Instagram. Een s’more is een traditionele snack bij Amerikaanse kampvuren. Het bestaat uit marshmallows, een stuk van een reep chocolade en dat dan tussen twee koekjes. Even in het kampvuur houden en dan heb je heerlijke zoetigheid. Wij maken ze in de oven!

Vind je onze recepten leuk? We hebben ook kookboeken. Op het moment van schrijven zijn er twee kookboeken gepubliceerd. De eerste ‘Alle 50 té lekkerrr‘ kwam uit in 2019 en de andere ‘50x Onweerstaanbaar‘ is uitgekomen in september 2020. Langzaamaan breiden we ook de webshop uit, misschien leuk om eens een kijkje te nemen? 🙂

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier 9 wafels over.

Stap 3
Snijd de marshmallows door de helft en beleg elke wafel met 3 halve marshmallows en een blokje chocolade. Top het af met 9 nieuwe wafels.

Stap 4
Zet de bakplaat 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aanstaan op dezelfde temperatuur.

Stap 5
Beleg de wafels met een topping naar keuze. Wij gebruiken in dit recept witte chocolade met m&m’s, toffees en gewone blokjes chocolade.

Stap 6
Beleg opnieuw elke wafel met 3 halve marshmallows en zet in de oven voor 10 minuten. Daarna is het smullen geblazen!