Skip to main content
Spaanse Gehaktballetjes

Op zoek naar een heerlijk Spaans tapasgerecht waar je vrienden & familie van onder de indruk zullen zijn? Deze Spaanse gehaktballetjes, ook wel bekend als albondigas, brengt het zonnetje van Spanje in huis!

Dit recept maak je met rundergehakt, deze heerlijke Spaanse kruidenmix en een superlekkere tomatensaus. Perfect voor een tapasavond, als borrelhapje op een borrelplank of als onderdeel van een warme maaltijd. Makkelijk om te maken, boordevol smaak én een echte favoriet hier thuis!

Of je nu zoekt naar tapas recepten, Spaanse gerechten of gehaktballetjes in tomatensaus – met deze albondigas zit je altijd goed. Ontdek dit populaire Spaanse recept en geef je avond een Mediterraans tintje!

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snipper de uien ragfijn. Meng gehakt met onze heerlijke Spaanse Kruidenmix, ui, paneermeel en ei. Kneed het geheel goed en maak er balletjes van ter grote van een pingpongbal. Verwarm olie in de pan en bak de balletjes goudbruin en gaar.

Stap 2
Maak de saus door olie in een koekenpan te verhitten. Voeg hier de rest van de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook en Spaanse Kruidenmix aan toe. Bak even kort zodat alle smaken lekker loskomen. Blus af met rode wijn en tomatenpulp. Laat pruttelen tot de saus een mooie dikte heeft.

Stap 3
Voeg de Spaanse Gehaktballetjes toe aan de saus. Serveer de Spaanse Gehaktballetjes met geroosterde paprika, peterselie en manchego kaas.

Ingrediënten

Voor 20 gehaktballetjes

Spaanse Gehaktballetjes
  • 700 gram rundergehakt
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 2 ½ eetlepels Spaanse Kruidenmix
  • 1 ei
  • 1 ui
  • olijfolie
Tomatensaus
  • 100 milliliter rioja rode wijn
  • 50 gram geroosterde paprikareepjes
  • 50 gram manchego kaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takken peterselie
  • 1 blik tomatenpulp (polpa)
  • 1 eetlepel Spaanse Kruidenmix
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
Bestel Spaanse kruidenmix
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!