Ingrediënten
Voor 1 Macaron XXL:
Macaron
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram poedersuiker
- 80 gram eiwit
- 80 gram kristalsuiker
- kleurstof naar keuze
Vulling
- 100 milliliter ongeslagen slagroom
- 100 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- 1 halve vanilleboon
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- gladde spuitmond
- iets om te tekenen
- kartel spuitmond
- kartonnen plaatje van circa 15 centimeter
- spuitzak
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Dit is een droom om te eten: een XXL Macaron van 15 centimeter breed! Met ons recept kan iedereen het, daar hoef je geen ‘Heel Holland Bakt’ deelnemer voor de zijn. Met wie wil jij deze XXL Macaron eten? Alleen opeten mag natuurlijk ook!
Vind je onze recepten leuk en ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor bij jou in de keuken? Overweeg dan eens om één of meerdere kookboeken van ons te bestellen. Je raakt niet uitgekeken. Beide boeken bevatten zoveel lekkere en creatieve recepten dat je spontaan keuzestress krijgt op welke pagina je gaat beginnen.
Macaron
Stap 1
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Stap 2
Sla de eiwitten stijf, wanneer het eiwit wit en luchtig begint te ogen kan de kristalsuiker erbij. Voeg de kleurstof toe en meng tot dit is opgenomen. Elke kleurstof is anders, dus experimenteer erop los. Tip: zoek geduldig naar de juiste kleur en voeg beetje bij beetje toe totdat je tevreden bent.
Stap 3
Voeg de amandelmeel en poedersuiker toe aan het beslag. Spatel dit goed door tot het helemaal is opgenomen. Doe in een spuitzak met gladde spuitmond.
Stap 4
Pak iets ronds van circa 15 centimeter breed. Leg dit op het bakpapier en trek een cirkel. Spuit in de hoeken van de bakplaat wat beslag. Leg hierop ondersteboven het bakpapier. Dit voorkomt dat het bakpapier gaat schuiven of wegwaait in de oven. Spuit van binnenuit het beslag in de cirkel.
Stap 5
Bak de XXL macaron 17 minuten. Controleer regelmatig. De macaron mag niet verkleuren.
Vulling
Stap 1
Roer de mascarpone even los en voeg daarna alles in één keer samen in de mengkom. Sla luchtig met een garde. Doe in een spuitzak met kartel spuitmond.
Stap 2
Leg de minst mooie macaron ondersteboven op een kartonnen plaatje (voorkomt breken bij oppakken). Spuit hierop toefjes van de vulling. Plaats het andere deel van de macaron bovenop.
Stap 3
C’est ca. Bon appétit!