Krijg jij ook zo’n trek van dit Broodje Biefstuk met knoflookboter? Snappen we! Dit is namelijk waanzinnig lekker. We hebben het brood eerst ingesmeerd met knoflookboter voordat we het brood gingen grillen in de grillpan. De mayonaise met sesamolie, sojasaus en sriracha saus maakt het helemaal af!
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’ waar ook dit Broodje Biefstuk in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!
Bereidingswijze
Stap 1
Breng de roomboter (kamertemperatuur) op smaak met fijngesneden bieslook, fijngesneden peterselie, peper en zout. Pel de knoflookteen en pers uit boven de roomboter. Meng alles goed met een siliconen spatel door elkaar.
Stap 2
Snijd met een broodmes plakken van het brood. Smeer één kant van de plakken brood in met de knoflookboter. Grill het brood alleen op de ingesmeerde kant in een droge grillpan. Maak ondertussen alvast een lekkere saus van mayonaise, sesamolie, sojasaus en sriracha saus. Meng wederom goed door met een siliconen spatel.
Stap 3
Snijd de ui in ringen en bak op lage temperatuur in olijfolie. Snijd de paprika in reepjes en voeg bij de uien. Breng ondertussen de biefstuk op smaak met peper en zout. Verwarm een klontje roomboter en olijfolie in een grillpan. Laat de pan goed heet worden en gril de biefstuk 2 minuten per kant (bekijk hier hoe je de perfecte biefstuk bakt). Laat de biefstuk daarna rusten op een snijplank.
Stap 4
Smeer de niet gegrilde kant van de plakken brood in met de saus. Beleg de onderkant met gebakken ui en paprika. Snijd de biefstuk met een scherp koksmes in dunne plakken en beleg het brood ermee. Maak het Broodje Biefstuk af met rucola en de bovenkant van het broodje.
Ingrediënten
Voor 2 Broodjes Biefstuk
Broodje Biefstuk
- 2 biefstukken (kamertemperatuur)
- 2 handjes rucola
- 1 klontje roomboter
- 1 ongesneden maisbrood
- 1 scheutje olijfolie
- 1 ui
- ½ rode paprika
- peper
- zout
Knoflookboter
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel sojasaus
- ½ theelepel sriracha saus
Mayonaise
- 50 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 1 handje fijngesneden bieslook
- 1 handje fijngesneden peterselie
- 1 teen knoflook
- peper
- zout