Skip to main content
Crispy Patatas Bravas

Op zoek naar het ultieme tapasgerecht? Deze Crispy Patatas Bravas zijn extra lekker met onze nieuwe Spaanse Kruidenmix!

Knapperige aardappeltjes uit de oven met heerlijke tomatensaus en superlekkere aioli – simpel, smaakvol en ideaal voor elk moment.

Haal de kruidenmix in huis op deze pagina en krijg toegang tot +100 online recepten die je kan maken met onze kruidenmixen.

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de aardappelen (met schil) in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Kook de aardappelen 8 minuten voor zodat ze te pletten zijn. Verwarm intussen de oven naar 180 graden.

Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier, giet de aardappelen af en leg ze op de bakplaat. Gebruik de onderkant van een glas om ze plat te drukken. Spray er olijfolie over (of smeer in met een kwastje) en bak 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3
Maak de aioli door mayonaise, Griekse yoghurt, mosterd, geperste knoflook, citroensap, zout en peper te mengen. Zet in de koelkast zodat de smaken nog even kunnen intrekken.

Stap 4
Verhit olijfolie en fruit de knoflook kort (ongeveer 20 seconden). Voeg onze heerlijke Spaanse Kruidenmix toe, roer 20 seconden zodat de smaken lekker kunnen loskomen. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en bak dit kort mee om de zure smaak eruit te halen. Voeg water toe en meng tot een gladde saus. Haal van de hittebron en roer er dan appelciderazijn doorheen (dit zorgt voor een lekker fris zuurtje in de saus).

Stap 5
Zodra de aardappeltjes lekker krokant zijn, schep ze in een schaal, giet je de tomatensaus erover en schep je de zelfgemaakte aioli erbovenop. Garneer de Crispy Patatas Bravas met verse peterselie.

Ingrediënten

Voor 2 bakplaten vol (40 aardappeltjes)

Patatas
  • 750 gram aardappelen
  • olijfolie (spray is handig)
Bravas
  • 85 milliliter water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels Spaanse Kruidenmix
  • 1 eetlepel appelciderazijn
Bestel de Spaanse Kruidenmix
Aioli
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • ½ citroen
  • peper
  • verse peterselie
  • zout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!